Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2020, 8:58
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

NAKA obvinila Ladislava Bašternáka. Má ísť o podvody s daňami v súvislosti s Bonaparte, kde roky býval Robert Fico

NEWS LADISLAV BAŠTERNÁK
Uložiť Uložené

Národná kriminálna agentúra vzniesla obvinenie už obžalovanému podnikateľovi.

NAKA obvinila Ladislava Bašternáka z ďalšieho trestného činu, informuje polícia na sociálnej sieti. Podľa dostupných informácií denníka má ísť o podvody s daňami v súvislosti s výstavbou bytového komplexu Bonaparte v Bratislave.  

„Trestnej činnosti sa mali dopustiť uplatnením neoprávneného nároku na vrátenie nadmerného odpočtu DPH vo výške viac ako 900- tisíc eur. V ňom mali byť zahrnuté navýšené dodávateľské faktúry za stavebné materiály a práce na stavbe polyfunkčného domu,“ špecifikuje polícia. 
 

Odporúčané
Kotleba bol podľa odborníka vždy neonacista, teraz to lepšie skrýva. Aké boli jeho začiatky v politike? Kotleba bol podľa odborníka vždy neonacista, teraz to lepšie skrýva. Aké boli jeho začiatky v politike? 12. februára 2020, 16:11

Spolu s Bašternákom obvinila ďalších troch konateľov, obvinení sú zo zločinu neodvedenia dane a poistného, ako spolupáchatelia: „Ide o bývalých konateľov dvoch obchodných spoločností (Ladislav B., Ing. Stanislav P., JUDr. Ivan P., Ing. Peter H.). Obvinení sú zo zločinu neodvedenia dane a poistného, ako spolupáchatelia.“

Bašternák už je za daňové podvody odsúdený na 5 rokov vo väzení, o ďalších možných ekonomických trestných činoch mali vyšetrovatelia vedomosť už skôr. V prípade komplexu Bonaparte čakali na znalecký posudok. 

V Bonaparte si ešte donedávna prenajímal byt aj predseda Smeru Robert Fico, ktorý sa z neho nakoniec odsťahoval krátko po tom, čo po Kuciakovej vražde odstúpil z postu premiéra. Denník N informoval, že po odchode okrem bežného luxusného vybavenia chýbajú aj podlahové krytiny či vodovodné batérie a dvere.

Domov
Zdieľať
Diskusia