Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2020, 14:03
Čas čítania 1:17
Viktor Kniš

Objednal si Pavol Rusko vraždu spoločníčky u mafiánov? Usvedčuje ho Mikuláš Černák aj bývalý šofér

NEWS MIKULÁŠ ČERNÁK
Uložiť Uložené

Pavol Rusko je okrem kauzy zmenky obžalovaný aj z prípravy vraždy bývalej spoločníčky – dnes už nemeckej občianky Sylvie Volzovej.

Pavol Rusko je okrem prípadu údajného falšovania zmeniek TV Markíza v hodnote 69 miliónov eur obžalovaný aj v prípade pokusu o vraždu v štádiu prípravy.

Spolu s ním sú obžalovaní aj traja odsúdení mafiáni – Miloš Kaštan, Mikuláš Černák a Róbert Lališ. Kým Černák a Kaštan tvrdia, že si mal Rusko pred dvadsiatimi rokmi objednať vraždu bývalej spoločníčky Sylvie Volzovej a priznali vinu, Rusko a Lališ tvrdia, že sú nevinní. O dnešnom posune v hlavnom pojednávaní informoval Denník N.

Odporúčané
5 vecí, ktoré by si mal vedieť o kauze zmenky: Ako vraj chceli Marian Kočner a Pavol Rusko z Markízy vytiahnuť 69 miliónov eur 5 vecí, ktoré by si mal vedieť o kauze zmenky: Ako vraj chceli Marian Kočner a Pavol Rusko z Markízy vytiahnuť 69 miliónov eur 9. septembra 2019, 8:22

Priebeh popísal Černák tak, že vraždu si mal objednať Pavol Rusko v Banskej Bystrici a mal byť pri nej prítomný aj Miloš Kaštan. Spolupracovať mali černákovci aj s vtedajším šéfom sýkorovcov Róbertom Lališom. Lališa a Ruska zastupuje v tomto prípade Marek Para, ktorý je zároveň právnym zástupcom Kočnera. 

Objednal si Pavol Rusko vraždu spoločníčky u mafiánov? Usvedčuje ho Mikuláš Černák aj bývalý šofér
Zdroj: TASR - Pavel Neubauer
 

Poškodenú Sylviu Volzovú zastupuje Roman Kvasnica, ktorý v prípade vraždy Kuciaka zastupuje Zlaticu Kušnírovú. Volzová vypovedala v septembri 2019. Vtedy vyhlásila, že sa bojí o svoj žvot. Proces sa ťahá pomalým tempom, senátu predsedá Pavol Juhás. Dnes bol na programe ďalší deň hlavného pojednávania, ktoré bolo opäť prerušené po dvoch hodinách. Vypovedal však kľúčový svedok – bývalý šofér Pavla Ruska Branislav Pravda.

Domov
Zdieľať
Diskusia