Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2020, 11:33
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

Minister životného prostredia odstúpil po včerajšom vyčíňaní v centre Bratislavy

NEWS
Uložiť Uložené

Oznámil to počas tlačového vyhlásenia na druhý deň po zadržaní.

Včera týždenník Plus 7 dní informoval o vyčíňaní ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa, ktorý zjavne pod vyplyvom  alkoholu vykrikoval a spoločne s ďalším človekom podľa svedkov rozbili vchodové dvere v reštaurácii. 

V náväznosti na tieto udalosti sa dnes šéf rezortu počas tlačového vyhlásenia ospravedlnil všetkým stranám a priznal svoju chybu. Zároveň oficiálne podal demisiu a odstúpil z postu ministra životného prostredia. 

„Som pripravený niesť za svoje včerajšie ľudské zlyhanie zodpovednosť. Je mi ľúto, že moja štvorročná tvrdá práca je ukončená jedným chybným krokom. Dnes podávam demisiu,“ povedal Sólymos s tým, že sa ospravedlnil každému, koho sa jeho správanie dotklo, vrátane majiteľov reštaurácie. „Ospravedlňujem sa svojej rodine, kolegom na ministerstve, spolustraníkom a aj verejnosti," doplnil.“

Odporúčané
Ministra životného prostredia zadržala polícia po tom, čo vraj opitý vyčíňal v centre Bratislavy, dostal sa aj do konfliktu Ministra životného prostredia zadržala polícia po tom, čo vraj opitý vyčíňal v centre Bratislavy, dostal sa aj do konfliktu 22. januára 2020, 22:54

Podľa dostupných informácií Sólymos včera vo večerných hodinách  fyzicky napadol zamestnanca čínskej reštaurácie.  „Poškodením sklenenej výplne dverí bola spôsobená škoda vo výške cca. 1.000 ,- € a zároveň bol jeden zamestnanec reštaurácie privolanou RZP prevezený k ošetreniu do jednej z bratislavských nemocníc,“ píše polícia na Facebooku.

Následne sa ešte Sólymos podľa dostupných informácií vzpieral polícii, tá však pre Plus 7 dní viac podrobností neuviedla a politika vládnej strany Most-Híd odviedla na stanicu.

V tejto súvislosti vyšetrovateľ začal proti Sólymosovi trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva a vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Sólymos sa stal ministrom po parlamentných voľbách v roku 2016. Do čela rezortu prišiel z pozície šéfa parlamentného klubu, podnikateľa, životnému prostrediu sa predtým nevenoval. Po demisii vlády po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorá sa uskutočnila 15. marca 2018, sa stal Sólymos 22. marca 2018 opäť ministrom životného prostredia SR a vicepremiérom slovenskej vlády.

Domov
Zdieľať
Diskusia