Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
7. januára 2020, 13:56
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Pri poslednej rozlúčke so zabitým generálom Sulejmáním prišlo o život 35 ľudí, desiatky ďalších boli zranení

NEWS IRAK
Uložiť Uložené

Na pohrebe sa zúčastnilo viac ako milión ľudí. Obrovský dav ušliapal desiatky ľudí.

Na Sulejmáního pohrebe v jeho rodnom meste Kermán sa zúčastnilo podľa informácií BBC viac ako milión ľudí. Tlačenica v dave bola taká, že len ušliapaním prišlo o život viac ako 30 ľudí, aktuálne ich má byť až 35.

Ďalších viac ako 40 ľudí sa počas poslednej rozlúčky vážne zranilo. Telo generála zabitého na pokyn amerického prezidenta Donalda Trumpa bolo do rodného mesta kľúčovej osobnosti Iránu prevezené bežnou leteckou linkou. Jeho pozostatky spoločne s ďalšími ležali na sedadlách v triede economy spoločne s ďalšími cestujúcimi. 

Odporúčané
Telesné ostatky iránskeho generála Solejmáního cestovali bežnou leteckou linkou. Ležali na sedadlách v triede economy Telesné ostatky iránskeho generála Solejmáního cestovali bežnou leteckou linkou. Ležali na sedadlách v triede economy 6. januára 2020, 18:55

Sulejmání bol iránskym národom vnímaný ako silný muž a vodca, ktorý bol veliteľom kľúčových jednotiek. Mnohí o ňom hovoria ako o prominentovi dôležitejšom ako samotný vodca krajiny. Zabitý bol 3. januára na letisku v Bagdade americkými vojskami po tom, čo Trump nariadil raketový útok. Motiváciou amerického prezidenta bolo, aby upokojil konflikty na Blízkom východe a dostal tak Američanov do bezpečia. 

Zatiaľ nie je isté, akým spôsobom Irán odpovie, bezpečnostní experti sa však zhodujú, že otázkou nie je, či sa pomsty dočkáme. Dôležité je len to, kedy a kde to bude. 

Domov
Zdieľať
Diskusia