Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2020, 9:10
Čas čítania 1:58
Viktor Kniš

Ako si Marian Kočner myslel, že bude riadiť Slovensko z väzenia: Chcel pomoc od Roberta Fica, Aleny Zsuzsovej, sudcov aj veštice

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Denník N sa dostal ku rukou písaným motákom, v ktorých obžalovaný Marian Kočner spisoval kryptické pokyny pre Petra Tótha.

„Mal to RF vyriešiť! Chcem vedieť, prečo sa na to vyj…l,“ písal vraj Marian Kočner z väzenia Petrovi Tóthovi, ktorý dostával od podnikateľa obžalovaného z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a ekonomických trestných činov podrobné pokyny na tzv. „motákoch,“ ktoré zverejnil Denník N.

Peter Tóth je bývalý príslušník SIS, ktorý za peniaze pre Kočnera pomáhal so svojim tímom sledovať novinárov vrátane Jána Kuciaka. Neskôr Tóth začal spolupracovať s políciou a odovzdal jej niekoľko dôkazov vrátane mobilu, v ktorom sa našla zálohovaná Threema a tiež Kočnerove motáky. 

Odporúčané
Marian Kočner prišiel pravdepodobne o všetky peniaze, Američania zmrazili účty jemu aj jeho firmám Marian Kočner prišiel pravdepodobne o všetky peniaze, Američania zmrazili účty jemu aj jeho firmám 10. decembra 2019, 19:36
Čo sú motáky?

Ide o rukou písané lístočky, ktorými väzeň (v tomto prípade Kočner) posiela inštrukcie niekomu, komu verí na slobode (v tomto prípade Peter Tóth). Zväčša obsahujú pokyny, čo má dôverná osoba spraviť. V tomto prípade chcel Kočner využiť kontakty na vplyvné osoby. Motáky sú súčasťou spisu o dvojnásobnej úkladnej vražde, preto je možné získať k nim prístup.

„Vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky NAKA obvinil Mariana K. z pokusu zločinu marenia spravodlivosti. V jednom prípade sa mal pokúsiť o sfalšovanie dôkazu v kauze zmeniek,“ napísala v septembri 2019 polícia

Domov
Zdieľať
Diskusia