Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2019, 18:47
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Šťastlivec vyhral v lotérii takmer 15 miliónov dolárov, zabudol si ich ale prevziať. Sumu musel prerozdeliť štát

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Tomu sa povie smola.

Neznámy výherca v americkej Arizone mohol byť vďaka lotérii bohatší o krásnych 14,6 milióna dolárov, no na jeho nešťastie sa k tejto sume nikdy nedostal, informuje CNN. Odo dňa výhry už totiž prešlo 180 dní (tiket bol zakúpený 5. júna), ktoré predstavujú lehotu na možnosť vyzdvihnutia výhry, a tak anonymná osoba v konečnom dôsledku prišla o poriadne veľký balík.

Peniaze preto poputovali do rúk štátu a ten ich následne prerozdelil ďalej. Čo sa týka štátu Arizona, 30 % sumy napríklad pravidelne prispieva neziskovej organizácii Court Appointed Special Advocates a 850-tisíc dolárov naposledy presunuli na konto programu Internet Crimes Against Children Task Force.

Neprevzatím spomínanej 14,6 miliónovej výhry sa mimochodom v Arizone vytvoril nový rekord. Prvé miesto v Arizone doposiaľ držala suma štyroch miliónov z roku 1999. V rámci histórie Spojených štátov amerických však ide stále o relatívne malú čiastku.

Najväčšou zaznamenanou nevyzdvihnutou výhrou bolo totiž 77 miliónov dolárov z roku 2011. Tento zabúdlivý smoliar konkrétne pochádzal zo štátu Georgia. Do Guinnesovej knihy rekordov by sa zrejme podobným spôsobom nechcel zapísať nikto z nás.

Domov
Zdieľať
Diskusia