Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2019, 18:21
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Medzinárodná nádielka v Novej Cvernovke: Od českého Ventolina až po venezuelsko-berlínsku DJku Hyperaktivist

REFRESHER NOVÁ CVERNOVKA
Uložiť Uložené

Predstavujeme ti bohatý program Novej Cvernovky na nasledujúce dni.

Kultúrne a kreatívne centrum Nová Cvernovka je miestom, kde pod jednou strechou nájdeš umelcov a kreatívcov, dizajn shopy, kaviareň i pestrý kultúrny program. Ten je zložený z diskusií o aktuálnych kultúrno-spoločenských témach, prednášok o vede alebo architektúre, filmových premietaní, divadla, koncertov slovenských aj zahraničných interpretov či techno, house alebo oriental parties.

 
Záver predposledného novembrového týždňa sa bude v Novej Cvernovke, od štvrtka až do skorého nedeľného rána, niesť v znamení hudby. Odštartuje ho performer v úlohe producenta, hudobníka a DJa - David Doubek aka Ventolin. Umelec používa najrôznorodejšie ,,krabičky", efekty, hračky, synťáky a naživo s nimi vytvára nevyspytateľnú hudobnú show. Štvrtkový koncert je poslednou možnosťou vidieť aktuálny repertoár Ventolina naživo.

Medzinárodná nádielka v Novej Cvernovke: Od českého Ventolina až povenezuelsko-berlínsku DJku Hyperaktivist
Medzinárodná nádielka v Novej Cvernovke: Od českého Ventolina až povenezuelsko-berlínsku DJku Hyperaktivist Zdroj: Mikuláš Bado

Ak ešte nemáš plány na piatkovú noc Nočná bude tou správnou voľbou. Nočná je technoparty s presahom, ktorá ponúka široký hudobný záber industrial techno, východoeurópsky warehouse a spája ho so stage designom, umeleckými inštaláciami v priestore, ktoré reagujú na aktuálne kultúrno-spoločenské témy. Predstaví sa francúzsky modulárny liveact Crystal Geometry, venezuelsko-berlínska eklektická techno DJka Hyperaktivist, pražský techno/tranceový projekt Trance Kafka a lokálni DJs - Peal, Matwe a Detekm.

V rytmoch elektronickej hudby bude program pokračovať aj v sobotu, tentokrát v štýle house music. Hlavným hosťom poslednej tohtoročnej Popular Night bude dj Guri zo slnečnej Malorky a labelu Sub_Urban. Guri patrí k eklektickým djom a je veľmi aktívny aj na producentskom poli, či v kapele Round Shaped Triangles. 

Nedeľa bude patriť divadlu a druhej repríze inscenácie Richard III. Pod netradičné spracovanie tradičnej shakespearovskej tragédie sa podpísali tvorcovia- dramaturg Mário Drgoňa a rumunský režisér Silviu Debu. Predstavenie ponúka zo Shakespeara presne to, čo by ste možno nečakali – iróniu, sarkazmus a ten správny humor, no najmä zrkadlo všetkým, ktorí bažia po moci, ktorú sami nie sú schopní zvládnuť.

Medzinárodná nádielka v Novej Cvernovke: Od českého Ventolina až povenezuelsko-berlínsku DJku Hyperaktivist
Medzinárodná nádielka v Novej Cvernovke: Od českého Ventolina až povenezuelsko-berlínsku DJku Hyperaktivist Zdroj: Mikuláš Bado
Domov
Zdieľať
Diskusia