Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2017, 23:31
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Slovenské krimi Čiara prekonalo rekord Všetko alebo nič. Za prvý víkend snímku videlo takmer 70 tisíc divákov!

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Každý ďalší veľký slovenský film v kinách láme rekordy.

Tak toto nás nesmierne teší. Po rekordoch v podaní Únosu a Všetko alebo nič sa z úspechu slovenského filmu môžeme radovať opäť, rovnako ako tvorcovia krimi thrilleru Čiara, ktorý je od štvrtku v slovenských kinách. Za prvý premietací víkend videlo film Petra Babjaka rekordných 69 242! Pre porovnanie, spomínaný Únos za rovnaký čas navštívilo 67 369 divákov a Všetko alebo nič 64 931. Veľké i lokálne kinosály boli plné, niektoré miestne kiná museli kvôli vysokému záujmu zaradiť mimoriadne predstavenia. „Usilovali sme sa divákom priniesť film, ktorý ich zaujme a nadchne minimálne tak, ako nás. Veríme, že sa to podarilo. Ďakujeme za priazeň aj všetky pozitívne ohlasy. Vážime si to a všetci sa z tohto úspechu veľmi tešíme,“ hovorí za tvorcov filmu Čiara jeho producentka, Wanda Adamík Hrycová.

Nebývalý úspech slovenského filmu odštartoval už filmový festival v Karlových Varoch, kde bola Čiara – ako jediný slovenský film – zaradená do hlavnej súťaže. Vo veľkej sále hotela Thermal obsadenej do posledného miesta si film a jeho početná slovensko-ukrajinská delegácia vyslúžili spontánne standing ovation. Režisér Peter Bebjak si za film odniesol cenu za najlepšiu réžiu. Zdá sa, že slovenské filmy aj naďalej lákajú divákov do kín. Minimálne posledné dva roky padá jeden rekord za druhým a my sme tak zvedaví, či tento trend bude pokračovať aj naďalej. 

Domov
Zdieľať
Diskusia