Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2018, 5:29
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

V DCEU existuje podľa Zacka Snydera pravý a hrôzostrašnejší Doomsday než ten z BvS. Dočkáme sa ho v niektorom z ďalších filmov?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Uvidíme Supermanovho vraha na plátnach kín znovu?

Môžeme sa donekonečna dohadovať o tom, čo je príčinou toho, že DC univerzum nefunguje zďaleka tak dobre ako konkurenti od Marvelu. Zvaliť to celé na Zacka Snydera by asi nebolo celkom fér, koniec-koncov, univerzum načal solídnym Man of Steel a následne dostal aj pomerne voľnú ruku aj pri Batman v Superman: Dawn of Justice.

Po premiére si však zlízol nemálo kritiky. Či už za Jesseho Eisenberga alias Lexa Luthora, nevyrovnaný tón rozprávania, alebo slabé využitie kultového záporáka Doomsdaya. Práve naňho sa však režiséra nedávno opýtal jeden z fanúšikov.

V DCEU existuje podľa Zacka Snydera pravý a hrôzostrašnejší Doomsday než ten z BvS. Dočkáme sa ho v niektorom z ďalších filmov?
Zdroj: Warner Bros.

Konkrétne ho zaujímalo, či bol Doomsday, ktorého sme videli v BvS finálnou inkarnáciou tejto postavy, alebo sa prípadne pracovalo s nejakými jej ďalšími verziami. 

„Viem, že na DVD Man of Steel bol easter egg, ktorý hovoril: 'Majte sa na pozore pred Burtonovou kliatbou, jeho meno je Doomsday.' Zaujímalo ma teda, či bol Doomsday vytvorený už v minulosti a Doomsday z BvS bol odlišný od toho, ktorého stvoril vedec Burton?“ spýtal sa fanúšik Maroof Husain.

Zack Snyder vzápätí potvrdil, že "skutočný" Doomsday je stále "tam niekde vonku". Naznačil tým snáď, že sme v BvS videli len nejakú jeho prvotnú fázu? Uvidíme niekedy aj toho skutočného Doomsdaya?

V DCEU existuje podľa Zacka Snydera pravý a hrôzostrašnejší Doomsday než ten z BvS. Dočkáme sa ho v niektorom z ďalších filmov?
Zdroj: Warner Bros.

Keďže BvS hojne čerpal z komiksu The Death of Superman, je nepravdepodobné, že by sme sa v dohľadnej budúcnosti dočkali opäť toho istého (či podobného) príbehu. Obzvlášť keď prihliadneme k faktu, že Zack Snyder už pri smerovaní DCEU nemá hlavné slovo.

Samotná postava je však vďačná, takže nie je vylúčené, že sa ju tvorcovia ešte budú snažiť využiť a napraviť si renomé aj u sklamaných divákov. Mnohým z nich sa totiž nepozdávala nielen Doomsdayova úloha v príbehu, ale ani jeho vzhľad.

Podľa Snydera je teda dosť dobre možné, že kdesi v DCEU stále existuje komiksom vernejšia a hrôzostrašnejšia verzia tejto postavy, než tá nemastná neslaná obluda, ktorú sme videli v BvS

Domov
Zdieľať
Diskusia