Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2019, 10:12
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Pánske mini sukne, gigantické kopačky a 2D obleky. Módna značka prehliadkou šokovala

MÓDA
Uložiť Uložené

Športová elegancia v tomto prípade naberá úplne iný význam.

Americký módny návrhár Thom Browne sa nezastaví pred ničím. Hoci bola jeho kolekcia na obdobie jeseň 2019 pomerne dosť podceňovaná, svoje dizajnérske schopnosti naplno preukázal až v aktuálnej kolekcii na obdobie jar/leto 2020.

Ide o zbierku pánskej športovej a baletnej módy aplikovanej v elegantných outfitoch plných bizarných dizajnov, atypických strihov a zväčšených kúskov. Celá prehliadka sa odohrala v priestoroch parížskej umeleckej školy École des Beaux-Arts a bola vedená hlavným tanečníkom divadla amerického baletu Jamesom B. Whitesideom.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Thom Browne (@thombrowneny),

Šou sa od začiatku niesla v šialenom a netradičnom duchu. Diváci si mohli užiť pohľad na mohutné 2D obleky s potlačou rozličných športových lôpt, vreciek či gombíkov. Thom Browne tiež predstavil aj gigantickú okrúhlu športovú obuv či dokonca mužské mini sukne alebo len kostru dáždnika.

Kolekcia je podľa všetkého inšpirovaná uniformami známej americkej Brečtanovej ligy, čo je športové združenie ôsmich elitných súkromných univerzít na severovýchode USA. Reakcie fanúšikov však na seba nezostali dlho čakať. Ľudia sa celej kolekcii na sociálnych sieťach vysmievajú a nevidia v nej žiaden hlbší zmysel či umenie.  

Domov
Zdieľať
Diskusia