Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2019, 8:42
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

LIDL sľubuje, že Slovensko ročne odbremení o 400 ton plastu

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Supermarket sľubuje, že ročne ušetrí stovky ton.

Supermarket LIDL prisľúbil, že vďaka aktuálne zavádzaným ekologickým opatreniam výrazne zníži ročnú produkciu plastov a Slovensko tak odbremení až o 400 ton plastového odpadu. Pre lepšiu predstavu, ide o taký objem plastového odpadu aký za rok vyprodukuje približne 11 000 Slovákov.

Medzi opatrenia Lidlu patrí napríklad odstránenie najtenších igelitových tašiek z predaja, zmenšenie obalov pracích gélov, orechov, sušených plodov a iných balených produktov. Pri ovocí a zelenine sa čoraz menej ponúkajú balené potraviny a obchod preferuje voľný predaj.

Navyše, v Lidli sa nebudú predávať ani jednorázové plastové produkty ako poháre, taniere či slamky a v súčasnosti už prebieha dopredaj.


Ďalším krokom v boji proti plastom je znižovanie hmotnosti PET fliaš, ktoré Lidl využíva na balenie svojich vlastných nealkogolických nápojov. Týmto krokom chce ušetriť až 216 ton ročne.

LIDL sľubuje, že Slovensko ročne odbremení o 400 ton plastu
Zdroj: unsplash
Domov
Zdieľať
Diskusia