Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2019, 15:55
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mexiko chystá legalizáciu marihuany. Celé západné pobrežie Ameriky ju bude fajčiť beztrestne, keď sa tak udeje

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA MEXIKO
Uložiť Uložené

Marihuanová legislatíva sa vo svete zvoľňuje.

Minulý rok legalizovala Kanada marihuanu na rekreačné účely. Takéto kroky urobili v posledných rokoch aj viaceré štáty Spojených štátov amerických, veď štát Washington bol hneď prvým, ktorý marihuanu legalizoval v roku 2012.

Inak na tom dnes nie sú ani štáty Oregon a Kalifornia, pričom najnovší vývoj v Mexiku naznačuje, že aj táto krajina by sa čoskoro mohla pridať medzi štáty, kde ti za fajčenie marihuany nebude hroziť žiadne postihnutie. A tento predpoklad by sa mohol splniť už pred koncom roku 2019, upozorňuje Yahoo.

Mexiko už v roku 2017 legalizovalo marihuanu na lekárske účely, ale odvtedy krajine chýbajú potrebné regulácie na jej využitie. Medzitým, čo na nich úrady pracujú, sme sa v priebehu niekoľkých rokov dočkali hneď piatich rozhodnutí najvyššieho súdu v Mexiku.

V praxi to znamená, že ak najvyšší súd rozhodne päťkrát v podobných prípadoch rovnakým spôsobom, vytvorí tým precedens, ktorým by sa mali riadiť aj súdy na nižšom stupni, píše Tech Times.

Od roku 2015 najvyšší súd viackrát rozhodol, že zákaz užívania marihuany je v rozpore s mexickou ústavou, pretože štát podľa nej nemá právo zakazovať užívať túto rastlinu na rekreačné účely, a tak teraz majú poslanci čas do októbra, aby vytvorili nový legislatívny rámec pre reguláciu marihuany.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

A keďže v nedávnej twitterovej ankete až 81 % ľudí spomedzi tisícok hlasujúcich povedalo, že súhlasia s legalizáciou, poslanci sa zrejme nechajú inšpirovať.

Keby sa legalizácia v Mexiku stala realitou, na západnom pobreží Severnej Ameriky, alebo Severnej a Strednej Ameriky vznikne koridor, kde bude marihuana legálna. Neznamená to, že ju budeš môcť transportovať cez hranice, ale ľudia na internete sa už nad touto predstavou rozplývajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia