Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2019, 0:32
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Bizarná šou za 700-tisíc eur s názvom Najväčší Slovák pozná víťaza

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Najväčším Slovákom je Milan Rastislav Štefánik. Za túto informáciu zaplatila RTVS 700-tisíc eur z peňazí daňových poplatníkov.

Ešte počas minulého roka boli Slováci svedkami vzniku novej televíznej šou, ktorú tentokrát hostila verejnoprávna RTVS. Pôvodne sme si mysleli, že cieľom bude pripomenutie si najzásadnejších osobnosti histórie našej krajiny veľkolepým spôsobom, naivita sa však vytratila veľmi rýchlo.

Všetko to začalo pochybnou upútavkou a o Jozefovi Tisovi. Veľmi rýchlo však zasiahla široká verejnosť, podnet zaregistrovala aj Národná kriminálna agentúra a vzbúrili sa aj operátori, ktorí sprostredkovali hlasovanie. Telekom aj Orange vo svojich vyjadreniach dali veľmi jasne najavo, že pravidlá súťaže budú upravené tak, aby nebolo možné hlasovať za právoplatne odsúdených vojnových zločincov. Veľmi priamym spôsobom tak vylúčili práve Jozefa Tisa

Odporúčané
Najväčší Slovák: Anketa za 700-tisíc € je hanbou pre celú krajinu Najväčší Slovák: Anketa za 700-tisíc € je hanbou pre celú krajinu 3. januára 2019, 15:12

Samotná finálová stovka bola jasným dôkazom, že ľudia nemajú ani potuchu o tom, o čo vlastne ide, našťastie všetci mimo najlepšej desiatky nedostali možnosť zvíťaziť. Dnes už vieme, že titul Najväčší Slovák získava Milan Rastislav Štefánik, čo je síce pekné, jedným dychom však dodávame, že nás táto prehliadka neprofesionality zo strany tvorcov stála 700-tisíc eur

Sme viac než presvedčení o tom, že Štefánik ako astronóm, fotograf, vojenský letec, brigádny generál ozbrojených síl Francúzska, diplomat a politik si tento titul skutočne zaslúži, otázkou však ostáva, či práve toto bola správna cesta, ako na to prísť. 

Ostáva nám len dúfať, že viac podobných formátov už nikdy nevznikne a ak aj áno, tak v podstatne prepracovanejšej verzii.

Stiahnuté fotografie z Googlu namiesto použitia exkluzívnych záberov z bohatých archívov RTVS, lowbudgetový galavečer, propagovanie vojnového zločinca a nejasné pravidlá hlasovania sú len malý zlomok toho, v čom kompetentní pochybili. My sme to však všetko zhrnuli v tomto článku.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Slovensko rozhodlo! Najväčším Slovákom sa stáva Milan Rastislav Štefánik.

Príspevok, ktorý zdieľa Najväčší Slovák (@najvacsi.slovak),

Domov
Zdieľať
Diskusia