Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2019, 9:48
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na tomto francúzskom maratóne piješ víno a ješ ustrice, syry a stejky. Výhrou sú prepravky plné alkoholu

ZAUJÍMAVOSTI VÍNO
Uložiť Uložené

Francúzi si každoročne vychutnávajú poriadne nezvyčajné športové podujatie.

Bežný maratón si určite predstavíš ako náročný a dlhý beh plný vyčerpania a bolesti. Ľudia maratóny bežia kvôli športovým výsledkom či charitívnym dôvodom, no francúzske podujatie Marathon du Medoc klasický maratón poriadne prepracovalo.

Na juhozápade Francúzska sa každoročne rozbehne až 8 500 bežcov, ktorých trasa vedie cez  prekrásne vinice ako z obrazov a okolo vyše 50 zámkov a kaštieľov. Beh spĺňa všetky športové kritéria vrátane dĺžky vyše 42 kilometrov, no skrýva veľké množstvo nezvyčajností.

Okrem toho, že musí každý bežec nosiť kostým, zažije poriadnu ochutnávku francúzskej kuchyne. Počas celého behu totiž športovci stretávajú stánky s tradičným francúzskym vínom, ktoré sa zrejme často postará aj o to, aby bežci do cieľa nedobehli. Ak sa však umiestniš na popredných priečkach, v rámci výhry získaš poriadnu zásobu lokálneho vína.

Odporúčané
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej 28. marca 2024, 8:45

Súčasťou je tiež hromada ochutnáviek ustrícm stejkov, syrov, hrozna a dokonca aj zmrzliny, čo z behu robí naozaj poriadne nezvyčajný zážitok. Maratón už čoskoro zažije svoje 35. pokračovanie, no vstupné nie je ani náhodou lacné. Za beh s alkoholom a dobrým jedlom zaplatíš nemalých 88 €.

Domov
Zdieľať
Diskusia