Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2019, 14:21
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

V X-Men: Dark Phoenix zomrie jedna z hlavných postáv. Trailer to potvrdil a režisér vysvetľuje, prečo tak musel urobiť

V X-Men: Dark Phoenix zomrie jedna z hlavných postáv. Trailer to potvrdil a režisér vysvetľuje, prečo tak musel urobiť
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY X-MEN DARK PHOENIX
Uložiť Uložené

Budeš danú postavu oplakávať? Alebo ťa táto smrť vôbec nezamrzí?

Upozorňujeme, že článok obsahuje spoilery!

Pokiaľ čítaš nasledujúce slová, rozhodol si sa odhaliť identitu postavy, ktorú v X-Men: Dark Phoenix čaká smrť. Možno si tento článok otvoril aj z toho dôvodu, že ti včerajší trailer čosi napovedal a potrebuješ sa jednoducho uistiť, či boli tvoje dojmy správne. Mal si pocit, že v úvode upútavky Jean oplakáva zosnulú Mystique (Jennifer Lawrence)?

Ak si si odpovedal kladne, tvoje pocity boli veru správne. Tento fakt potvrdil aj režisér a scenárista filmu Simon Kinberg. Na otázku, prečo sa rozhodli filmári s týmto obrovským spoilerom prísť ešte pred premiérou samotnej snímky, mal pripravenú jednoznačnú odpoveď.

Cieľom bolo ukázať divákom skutočnosť, že Jean (Sophie Turner), respektíve Dark Phoenix, je jednoducho hrozbou pre každého žijúceho jedinca, pričom výnimkou nie sú ani jej najbližší priatelia z X-Men.

V X-Men: Dark Phoenix zomrie jedna z hlavných postáv. Filmári prezradili, o koho ide
V X-Men: Dark Phoenix zomrie jedna z hlavných postáv. Filmári prezradili, o koho ide Zdroj: 20th Century Fox

Niekedy musíte urobiť takéto druhy ťažkých rozhodnutí, aby ste poslúžili väčšiemu príbehu. A ním je to, že Jean sa vo svojej podstate rozpadá a stráca nad sebou kontrolu, pretože je mocnejšia, než ktokoľvek na svete. Aby ste to poriadne zdramatizovali, musíte ukázať skutočnú stratu, skutočnú bolesť, skutočnú hrozbu a nebezpečenstvo,“ povedal Kinberg.

Odporúčané
Dark Phoenix sa pretáčalo kvôli Skrullom. S mimozemšťanmi ich však predbehla Captain Marvel Dark Phoenix sa pretáčalo kvôli Skrullom. S mimozemšťanmi ich však predbehla Captain Marvel 13. júna 2019, 13:56

Po jej smrti sa tím X-Men rozdelí na dve skupiny, a teda radikálnu časť mutantov, ktorí plánujú Jean odstrániť, no a samozrejme tí, ktorí ju chcú zachrániť pred samou sebou. Samozrejme, prvej partie sa ako inak ujme Magneto (Michael Fassbender) a druhej profesor Xavier (James MacAvoy).

Vo filme si okrem menovaných hercov zahrajú Jessica Chastain, Nicholas Hoult, Evan Peters, Tye Sheridan, Alexandra Shipp či Kodi Smit-McPhee. Slovenskej premiéry sa v našich kinách dočkáš 6. júna (červen) 2019. Pre ďalšie novinky klikni sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia