Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2019, 23:29
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Záchranári museli vyslobodiť príliš tučného potkana, ktorý uviazol v kanálovom poklope

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nemeckí záchranári zvláštny zásah zvládli.

V nemeckom meste Bensheim našlo malé dievčatko tučného potkana uväzneného v kanálovom poklope. Na prvý pohľad zvláštny príbeh však zaujal svetové médiá, pretože od dievčatka sa informácia napokon dostala až k ochranárom zvierat.

Na miesto prišiel Michael Sehr z organizácie Rhein Neckar, ktorý sa rovno potkana pokúsil vytiahnuť, avšak nepodarilo sa mu to. Zavolal preto dobrovoľných hasičov. Nasledovala záchranná akcia obézneho hlodavca, bola dokonca zachytená na video a potkana si Sehr dôkladne nafotil. Poklop nadvihli a potkana z cez dieru prepchali.

Záchranári museli vytiahnuť tučného potkana, ktorý uviazol v kanálovom poklope
Záchranári museli vytiahnuť tučného potkana, ktorý uviazol v kanálovom poklope Zdroj: BERUFSTIERRETTUNG RHEIN NECKAR

Hneď po vyslobodení sa stratil v kanáloch. Keď fotku zavesil na facebookovú stránku svojej organizácie, onedlho ju začali lajkovať tisíce ľudí. V tejto chvíli ju už zdieľalo viac ako tisíc ľudí a príbeh prebrala dokonca britská televízia BBC, vďaka čomu sa o potkanovi, ktorý počas zimy trošku pribral, dozvedeli milióny ľudí.

Viacerí z nich sa zamýšľali nad tým, prečo vlastne kvôli potkanovi záchranári naplánovali takú rozsiahlu akciu. Sehr len skonštatoval, že rešpekt si zaslúžia aj malé zvieratá, ktoré často vnímame ako škodcov.

Domov
Zdieľať
Diskusia