Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2019, 14:47
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Liam Neeson chcel pomstiť svoju znásilnenú priateľku. Plánoval zabiť prvého „čierneho bastarda“, ktorý sa k nemu priblíži

Liam Neeson chcel pomstiť svoju znásilnenú priateľku. Plánoval zabiť prvého „čierneho bastarda“, ktorý sa k nemu priblíži
Zdroj: StudioCanal
FILMY A SERIÁLY LIAM NEESON
Uložiť Uložené

Známy herec sa v nedávnom rozhovore zdôveril s príbehom zo svojej minulosti, keď uvažoval o vražde. Teraz za svoje vtedajšie uvažovanie hanbí a poučil sa.

Britský herec Liam Neeson má za sebou naozaj bohatú kariéru plnú známych postáv, no v niekoľkých posledných rokoch si ho mohol vidieť aj vo filmoch, ktoré sa venovali pomste. Spomeňme napríklad sériu Taken či snímku Run All Night. No a práve pomsta bola témou príbehu, s ktorým sa herec pri propagovaní jeho novinky Cold Pursuit zdôveril v nedávnom rozhovore pre denník The Independent.

Ako totiž Neeson prezradil, v minulosti sa po sexuálnom útoku na jeho dobrú priateľku vydal do ulíc s úmyslom vraždiť. „Poradila si so situáciou znásilnenia mimoriadnym spôsobom, mojou okamžitou reakciou boli však otázky, či útočníka poznala a akej farby mal pleť. Ona ho nepoznala, no uviedla, že išlo o černocha. Veľmi sa za to hanbím, ale asi týždeň som chodil po danej oblasti s obuškom, dúfajúc, že nejaký ‚čierny bastard’ vyjde z baru a kvôli niečomu sa ku mne priblíži. Aby som mal dôvod ho zabiť,“ povedal herec.

Liam Neeson
Liam Neeson Zdroj: Warner Bros.

Neeson nakoniec nikomu neublížil a po vyššie spomínanom týždni svoje úsilie vzdal. Taktiež naznačil, že touto anonymnou ženou by mohla byť členka jeho rodiny. Podľa reportérky Clémence Michallon mal pri rozprávaní tohto príbehu vyzerať šokovaný, čomu sa vôbec nečudujeme. Predsa len, bolo to po prvýkrát, čo herec o tejto historke z minulosti rozprával na verejnosti. Incident ho však prinútil k tomu, aby si sám uvedomil svoje násilné sklony. Herec pokračoval:

Odporúčané
Liam Neeson a jeho 10 najlepších filmov Liam Neeson a jeho 10 najlepších filmov 7. júna 2022, 9:30

Je to hrozné. Keď som sa ale začal v hlave sám seba pýtať ‚Čo to ku*va robíš?,’ poučil som sa a vzal si z celej situácie lekciu. Vyrastal som v Severnom Írsku počas The Troubles (ide o politický konflikt prebiehajúci nielen v Severnom Írsku, ktorý mal aj etnické a náboženské rozmery, pozn. red.) a poznal som ľudí umierajúcich počas hladovky. Mám tiež známych, ktorí boli do The Troubles veľmi zapojení, takže chápem tú potrebu pomsty. Pomsta však vedie iba k ďalšej pomste a k väčšiemu zabíjaniu, no a Severné Írsko je toho dôkazom.

Ťažko povedať, prečo sa herec rozhodol zdôveriť s týmto príbehom práve teraz, no môžeme predpokladať, že to ľudí určite nenechá chladnými. Ako je ale zrejmé z jeho slov, svoje konanie z minulosti ľutuje a poučil sa z neho. A čo je azda najdôležitejšie, nikomu vo svojej slabej chvíli neublížil. My v závere už iba dodáme, že premiéra jeho snímky Cold Pursuit je u nás naplánovaná na 21. februára (únor) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia