Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2018, 23:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Dvojica si zdanlivo zasúložila na pyramíde v Gize. Video spôsobilo škandál, Egypťania už začali vyšetrovanie

ZAUJÍMAVOSTI EGYPT
Uložiť Uložené

Porušovať zákony v Egypte sa nevypláca.

Egyptské pyramídy patria medzi najdôležitejšie historické pamiatky na celom svete. Nezáležalo na tom dánskemu fotografovi Andreasovi Hvidovi, ktorý zdanlivo so svojou kamarátkou či priateľkou potajomky vyliezol na samotný vrch tej najväčšej Chufuovej pyramídy.

Dodnes je jedným zo siedmich divov sveta, čo spomínaného fotografa zaujalo natoľko, že bol ochotný porušiť zákon.

Na svoj Instagram aj YouTube popridával viacero fotografií a video s názvom Climbing The Great Pyramid of Giza. S kamarátkou vyliezli až na vrchol, potom sa dievčina zdanlivo vyzliekla a napokon sa na internet dostalo aj záber, na ktorom spolu súložia priamo na vrchole pyramídy.

Egypťania zostali z videa pochopiteľne znechutení. Andreas si svoju beztrestnosť poistil tým, že video natočil v novembri tohto roku, ale zverejnil ho až pred pár dňami.

Na internete tvrdil, že výstup na pyramídu nenatáčal, pretože sa obával toho, aby ho náhodou strážnici nechytili. Pyramídy pritom strážia bezpečnostní pracovníci, a tak nie je vôbec jednoduché prešmyknúť sa cez nich.

Egyptského ministra starožitností video pobúrilo natoľko, že nechal začať vyšetrovanie, a tak sa Andreas zrejme tak skoro do krajiny nevráti.

Odporúčané
Ako som vzal frajerku na prvú dovolenku do Egypta: balil mi ju sexuchtivý Abdul a náš 4* hotel mal úroveň ako motely na Domaši Ako som vzal frajerku na prvú dovolenku do Egypta: balil mi ju sexuchtivý Abdul a náš 4* hotel mal úroveň ako motely na Domaši 30. decembra 2022, 17:00

Objavili sa však aj poznámky o tom, že video nemusí byť skutočné a mohlo ísť len o prepracovanú fotomontáž. Tvrdí to aj šéf pyramíd, podľa ktorého je na zázname vidieť nezvyčajné svetlo a nesprávny výhľad zo samotného vrchu.

Domov
Zdieľať
Diskusia