Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2018, 16:17
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Na YouTube si môžeš zdarma pozrieť Terminátora či Rockyho. Služba je ale zatiaľ prístupná len pre Američanov

FILMY A SERIÁLY YOUTUBE
Uložiť Uložené

Táto služba má dve veľké nevýhody. Prvou z nich je fakt, že má byť zatiaľ dostupná len pre užívateľov z USA.

YouTube sa po novom rozhodol svojim užívateľom oficiálne ponúknuť filmy k zhliadnutiu zdarma. Medzi približne 100 kúskami nájdeš menej známe počiny, ale aj niektoré slávne hity, ako Terminátor či Rocky. Keďže bude služba spravovaná samotnou internetovou databázou videí, sledovanie filmov je samozrejme legálne.

Už na začiatku sme spomenuli, že dané filmy si budú môcť zatiaľ zdarma pozrieť iba americkí užívatelia. Nevýhoda číslo dva sa týka predovšetkým odporcov reklám. Áno, počas sledovania snímky budeš musieť jednoducho prekonať niekoľko časovo bližšie neurčených propagačných spotov.

Zatiaľ prístupne filmy si môžeš prezrieť v nasledujúcom odkaze, ale po kliknutí na konkrétnu snímku ťa ako inak YouTube upozorní, že video nie je dostupné v tvojej krajine.

Čo stálo za rozhodnutím známej internetovej databázy videí síce s určitosťou nevieme, no DailyMail vo svojom článku píše, že tvorcovia sa odvolávajú na záujem užívateľov o sledovanie filmov zdarma.

Na YouTube si môžeš zdarma pozrieť Terminátora či Rockyho. Služba je ale zatiaľ prístupná len pre Američanov
Zdroj: flickr.com

Doposiaľ však YouTube celé snímky ponúkal legálnou cestou iba tým užívateľom, ktorí si za ich sledovanie priplatili. Kam presne by to chcela firma s touto službou do budúcna dotiahnuť nikto z vedenia zatiaľ neprezradil, ale máme potvrdené, že postupom času by mali pribudnúť ďalšie snímky.

Slovákov zatiaľ spustená služba nemusí v súčasnej dobe zaujímať, ale s perspektívnym zapojením európskych krajín by sme sa mohli sledovania licencovaných filmov zdarma prostredníctvom YouTube dočkať azda aj my.

Mal by si o takúto možnosť záujem? Alebo v danej službe nevidíš vôbec žiaden potenciál? Z ďalších známejších a zatiaľ prístupných filmov si spomeňme napríklad tituly, ako Pravá blondínka, Zookeeper, Muž so železnou maskou, Ružový panter a podobne.

Anketa:
Využíval by si túto službu aj ty?
Iste, prečo nie
Nie, považujem ju za zbytočnú
Iste, prečo nie
71 %
Nie, považujem ju za zbytočnú
29 %
Domov
Zdieľať
Diskusia