Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2018, 12:05
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Stan Lee stihol natočiť cameo pre Avengers 4. V koľkých ďalších marvelovkách ho ešte uvidíme?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Stan Lee bol nielen komiksový kráľ, ale aj kráľ cameo rolí.

Včera zosnulý komiksový génius Stan Lee patril k neodmysliteľnej súčasti Marvelu a komiksovej histórie všeobecne. Bez neho by sme nemali ohromné množstvo dnes už kultových postáv, vrátane Spider-Mana, Doctora Strangea či Iron Mana. Mladšie ročníky ho však zrejme najlepšie poznajú z jeho hereckých cameo rolí.

Lee sa pravidelne objavoval vo všetkých sfilmovaných marvelovkách a prehľadný zoznam jeho úloh nájdete napríklad na Wikipedii. Vôbec prvým komiksovým cameom nás poctil v roku 1989 a následne sa so železnou pravidelnosťou objavoval v každej ďalšej sfilmovanej komiksovke z marvelovskej stajne.

Medzi jeho najčerstvejšie zárezy patria drobné roličky v Ant-Man and the Wasp a Venomovi (hoci autorsky sa na tejto postave nepodieľal).

Objavil sa však aj v animákoch Big Hero 6 či Teen Titans Go! To the Movies, čo bol vôbec prvý projekt zo stajne DC, v ktorom Stan Lee účinkoval. Zahral si však aj v niekoľkých filmoch, ktoré neboli komiksovými adaptáciami.

Samého seba stvárnil napríklad v kultovej komédii Mallrats od Kevina Smitha. Neskôr sa objavil v ďalšom Smithovom projekte s názvom Yoga Hosers. V prípade Leeho smrti sa budeme pravdaže musieť rozlúčiť aj s jeho cameami.

Je však nádej, že ho uvidíme v niektorej z nasledujúcich marveloviek? Je to pravdepodobné, keďže Lee mal vo zvyku natočiť s tvorcami svoje scény dlho dopredu a často hneď niekoľko naraz. Čo sa týka Avengers 4, je isté, že Stan Lee v ňom cameo mať bude. 

Potvrdili to bratia Russovci, režiséri snímky. Svoju scénku Lee nakrútil v dobe, keď natočil svoje cameá pre Infinity War a Ant-Man and the Wasp. 

Nesmieme tiež zabudnúť na animák Spider-Man: Into the Spider-Verse, ktorý vstúpi do našich kín v decembri a v ktorom bude mať Stan Lee tiež svoje cameo.

Je vysoko pravdepodobné, že sa Lee objaví aj v Captain Marvel či Spider-Man: Far From Home. Samotné štúdio jeho účasť zatiaľ nepotvrdilo, ale keď zohľadníme spomínaný zvyk, kedy často na jeden záťah natočil svoje scény pre viacero projektov, je možné, že sa s ním ešte v kinách niekoľkokrát uvidíme.

Smutné však je, že dňom Leeho smrti sa už nevyhnutne blížime momentu, kedy nám Stan dá zbohom aj zo strieborného plátna.

Domov
Zdieľať
Diskusia