Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2018, 18:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovensko si chce ponechať zimný čas, ak prejde návrh na zrušenie jeho striedania

ZAUJÍMAVOSTI EURÓPSKA ÚNIA
Uložiť Uložené

Naše ministerstvo určilo, ktorý čas je pre nás prospešnejší.

Európska komisia v uplynulých mesiacoch zisťovala, aký názor majú obyvatelia Európskej únie na striedanie letného a zimného času. Drvivá väčšina z respondentov sa vyjadrila tak, že striedanie by najradšej zrušili, a tak Európska komisia zbytočne nestrácala čas a pustila sa do práce.

Smernica o zrušení bola pripravená a momentálne majú členské štáty možnosť situáciu analyzovať, pretože Brusel všetkým krajinám umožnil vybrať si, či by chceli zachovať práve letný alebo zimný čas.

Slovensko si chce ponechať zimný čas, ak prejde návrh na zrušenie jeho striedania
Zdroj: Pixabay

Naše ministerstvo sociálnych vecí už stihlo vypracovať slovenský názor na to, ktorý čas by sme si mali ponechať. Argumentujúc geografiou a časovým pásmom, ministerstvo vyhlásilo, že Slovensko by si malo ponechať zimný čas.

V praxi by to znamenalo skoršie ranné svitanie, takže do práce by sme chodili za vidna, avšak zabudnúť by sme mohli na dlhé letné večery. Ako uvádza portál Euractiv, ktorý o medzirezortnom pripomienkovom konaní informoval ako prvý, v Banskej Bystrici by po ponechaní zimného času v lete slnko zapadalo už o pol ôsmej.

Odporúčané
KVÍZ: Dokázal by si žiť na vidieku?  KVÍZ: Dokázal by si žiť na vidieku? 19. februára 2023, 9:00

Nech už si vyberieme akýkoľvek čas, ak návrh na zrušenie jeho striedania schvália členské štáty, so striedaním by sme mali skončiť už 27. októbra 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia