Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2018, 13:00
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Herec, ktorý stvárnil Jar Jara Binksa si za túto rolu veľa vytrpel. Fanúšikovia sa mu vyhrážali smrťou a on sám zvažoval samovraždu

FILMY A SERIÁLY STAR WARS
Uložiť Uložené

Rola bláznivého Jar Jara negatívne poznačila celú kariéru jeho hereckého predstaviteľa Ahmeda Besta.

Hovorí vám niečo meno Ahmed Best? Možno nie, avšak bol to práve tento herec, kto si zahral asi najnenávidenejšiu postavu Star Wars univerza, a síce Jar Jara Binksa.

Písal sa tok 1999 a do kinosál sa vrútila dlho očakávaná Epizóda I - Skrytá hrozba. Reakcie fanúšikov boli všelijaké, ale všetci sa zhodovali, že práve Jar Jar je asi najmizernejšia postava celého filmu. Deťom sa síce páčil, ale to bolo tak všetko.

Herec, ktorý stvárnil Jar Jara Binksa si za túto rolu veľa vytrpel. Fanúšikovia sa mu vyhrážali smrťou a on sám zvažoval samovraždu
Zdroj: 20th Century Fox/Lucasfilm

Pre Ahmeda Besta išlo o prvú väčšiu úlohu, avšak to, čo malo byť odrazovým mostíkom k lepším hereckým rolám, sa premenilo na peklo. Best uviedol, že išlo o jeho najnáročnejšie obdobie v živote.

Nenávisť k postave Jar Jara bola obrovská, fanatickí fanúšikovia neváhali hercovi posielať vskutku odporné vyhrážky a Best sa dostal do silnej depresie.

Na internete sa mi vyhrážali smrťou. Ľudia ku mne chodili a vraveli, že som im zničil detstvo. Keď máte 25 rokov, je ťažké počúvať podobné veci,“ podotkol herec. Dodal, že negatívny ohlas a vyhrážky boli také intenzívne, že v určitom bode reálne zvažoval samovraždu.

Odporúčané
Ktorý Star Wars film by si za žiadnu cenu nemal zmeškať? Toto je 11 najlepších snímok zo sveta Hviezdnych vojen (Rebríček) Ktorý Star Wars film by si za žiadnu cenu nemal zmeškať? Toto je 11 najlepších snímok zo sveta Hviezdnych vojen (Rebríček) 21. novembra 2022, 9:30

Vo svojom príspevku napísal, že ani dnes nemá úplný pokoj a jeho kreácia popleteného Gungana negatívne ovplyvnila celú jeho kariéru. Dodnes je preňho ťažké o tomto období hovoriť. Ako Jar Jar sa objavil aj v pokračovaniach Klony útočia a Pomsta Sithov (kde sa však len mihol).

Domov
Zdieľať
Diskusia