Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2018, 10:16
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Uber bude môcť identifikovať opitých cestujúcich vďaka umelej inteligencii. Systém by tak mal pomáhať najmä vodičom

TECH UBER UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Spoločnosť by mala rozpoznať zákazníka pod vplyvom alkoholu napríklad pomocou rýchlosti a presnosti klikania počas objednávania jazdy.

Stále napredujúcej spoločnosti nestačí, že si dala do roku 2020 cieľ začať s výrobou lietajúcich taxíkov, o ktorom sme ťa samozrejme informovali ešte minulý rok. Tentokrát sa Uber rozhodol prísť s ďalšou inováciou v podobe umelej inteligencie. Systém by mal intuitívne identifikovať opitého cestujúceho ešte skôr, ako vôbec nastúpi do auta.

Televízna spoločnosť CNN zaznamenala patentovú prihlášku, v ktorej Uber vypracoval plán na rozpoznanie opitého pasažiera vďaka jeho správaniu počas objednávania jazdy. Údajne by systém mal alkoholické symptómy diagnostikovať prostredníctvom štýlu písania dotyčnej osoby. Zaznamenávať bude rýchlosť a presnosť klikania či dokonca zákazníkovu chôdzu a mnohé ďalšie príznaky.


Patent by mohol pomôcť pracovníkom Uberu v mnohých ohľadoch. Napríklad by mal vďaka systému rozpoznania zákazníka pod vplyvom alkoholu upozorniť vodiča a zaistiť takého, ktorý má potrebné skúsenosti a je vycvičený na podobné situácie. Zamestnanec dokonca môže úplne odmietnuť objednávku a posunúť ju niekomu inému.

Domov
Zdieľať
Diskusia