Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2018, 2:16
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Boba Fett dostane vlastný Star Wars film! Natočí ho režisér Logana James Mangold, pričom napíše aj scenár

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po úspechu s Loganom má James Mangold plné ruky práce.

Len včera dorazila do kín sólovka Han Sola od Rona Howarda (a taktiež dua Lord-Miller) a Disney už ohlasuje ďalší film z univerza. Na prekvapenie mnohých nejde o sólovku Obi-Wana Kenobiho, ale o samostatný film pre lovca odmien Boba Fetta. 

O jeho príbehu sa už viackrát špekulovalo. Pred pár rokmi ho mal natočiť Josh Trank, no po fiasku s Fantastic Four od neho a projektu dalo Disney ruky preč. Dnes je snímka znovuzrodená pod velením Jamesa Mangolda, režiséra 3:10 to Yuma, Walk the Line, The Wolverine, Identity, Interrupted či naposledy skvelého Logana.

Dnes totiž Hollywood Reporter prišiel so správou, že sólovku Boba Fetta zrežíruje práve on, pričom si napíše aj scenár. Žiadne ďalšie informácie ale nemáme, a tak môžeme dumať nad tým, o čom môže dopekla byť dvojhodinový blockbuster za 150 mega s Boba Fettom.

Iste, vo filmoch fungovala táto postava skvele, ale len v kratších sekvenciách a nikdy s množstvom dialógu. Možno sa ale dočkáme skvelého vesmírneho heist dobrodružstva so známymi tvárami. Pevne budeme projektu držať palce, no ak vám už Solo prišiel menej "starwarsovský", tento film na tom bude možno ešte horšie. 

Boba Fett dostane vlastný Star Wars film! Natočí ho režisér Logana James Mangold, pričom napíše aj scenár
Zdroj: Fox/Disney

James Mangold má ale prsty vo veľkom množstve projektov. Po rozlúčke Hugha Jackmana s Wolverinom mal mať Mangold plné ruky práce. Ohlásili sa prípravy pre mnohé filmy a tie si teraz v krátkosti predstavíme. 

V prvom rade vám pripomíname, že Mangold má natočiť zatiaľ nepomenovaný film na tému "Ford vs. Ferrari", ktorý vznikne pod hlavičkou 20th Century Fox a bude sa zameriavať na výrobu svetovo najrýchlejšieho závodného auta.

Hlavnými hrdinami bude tím amerických inžinierov a dizajnérov vedených vizionárom Carrollom Shelbym a britským závodným vodičom Kenom Milesom. Tí dostanú za úlohu vytvoriť úplne nový typ automobilu s potenciálom konečne poraziť Ferrari, ich najväčšieho rivala, na šampionáte v roku 1966.

O obsadení zatiaľ nie je nič známe, ale Mangold už prezradil, že by do roly Carrolla Shelbyho chcel obsadiť Matta Damona a ako Kena Milesa má vytipovaného Christiana Balea. O scenár sa postará dvojica Jez a John-Henry Butterworthovci (Edge of Tomorrow), pričom hlavné roly si s najväčšou pravdepodobnosťou zahrajú Matt Damon a Christian Bale. 

Okrem toho chystá aj adaptáciu románu The Force od Dona Winslowa. Pracovať na ňom bude opäť so scenáristom LoganaScottom Frankom. Príbeh nás zavedie do korupčného sveta polície na pozadí rasových nepokojov.

Boba Fett dostane vlastný Star Wars film! Natočí ho režisér Logana James Mangold, pričom napíše aj scenár
Zdroj: 20th Century Fox

Podľa portálu Deadline Mangold zrežíruje americký remake snímky Disorder, ktorú režírovala Alice Winocour. Originálny film vznikol vo francúzsko-belgickej komprodukcii v roku 2015 a vo Francúzsku išiel do kín pod názvom Maryland. Hlavné úlohy si strihli Matthias Schoenaerts (Rust and Bone) a Diane Kruger (Inglourious Basterds). 

Hlavnou postavou príbehu je vojnový veterán Vincent. Práve sa vrátil z Afganistanu, trpí post-traumatickou stresovou poruchou, ale aj napriek tomu sa snaží zaradiť do bežného života. Podarí sa mu získať prácu ako osobný strážca atraktívnej Jessie, manželky bohatého biznismena z Libanonu. Trávi s ňou čas v luxusnej izolovanej vile a začína byť zvláštnou ženou stále viac fascinovaný. Postupne však začína jeho prepad do čoraz hlbších útrob paranoje...

Remake by mal vzniknúť pod hlavičkou Sony Pictures v spoluprácii s Escape Artists, scenár napíše talentovaný Taylor Sheridan (Sicario, Hell or High Water). Remake bude oproti originálu obsahovať niekoľko zásadných zmien, dokonca sa hovorí, že titulný hrdina by sa do budúcna mohol stať základom pre novú filmovú sériu.

Hovorilo sa aj o nepomenovanej biografickej dráme podľa knihy American Heiress od Jeffreyho Toobina.

Hlavnú úlohu si v nej zahrá talentovaná Elle Fanning (The Neon Demon, Beguiled) a stvárni neslávne známu Patty Hearst, vnučku magnáta Williama Randolpha Hearsta. V roku 1974 bola unesená extrémne ľavicovými teroristami skupiny Symbionese Liberation Army.

Patty sa k nim však po čase pridala a sama sa stala teroristkou. Bola objavená 19 mesiacov po svojom únose, a to už mala na konte niekoľko vážnych kriminálnych činov.

Boba Fett dostane vlastný Star Wars film! Natočí ho režisér Logana James Mangold, pričom napíše aj scenár
Zdroj: Focus Features

Projekt bol pôvodne oznámený už v roku 2015, kedy sa uvažovalo, že by hlavnú rolu mohla stvárniť Jennifer Lawrence. O scenár sa postarajú skúsení Scott a Larry Karaszewski (Ed Wood, Man on the Moon) a pomôže aj samotný Mangold.

V septembri bol oznámený konkurečný projekt American Woman, ktorý by mal spracovávať rovnaké udalosti. V American Woman by si mala zahrať Hong Chau (Downsizing). Tá si strihne ženu, ktorá sa o unesenú Patty starala. Príbeh je to rozhodne zaujímavý, budeme teda zvedaví, ktorý z projektov vyjde z tohto "súboja" víťazne. 

Už by ale aj stačilo, no nie? Však to je aj na koňa veľa, vravíte si. Mangold je však opačného názoru. Je pravda, že nakoniec z týchto projektov môžu ostať 2-3 alebo dokonca žiaden, ale 

Netreba zabúdať ani na to, že pracuje na spin-offe pre Lauru z Logana. Vzhľadom na projekty, ktoré ale v súčasnosti rieši, budeme radi, ak Lauru najbližšie uvidíme ešte pred jej 20. narodeninami. S Dafne Keen aka Laurou ale bude spolupracovať o čosi skôr.

Boba Fett dostane vlastný Star Wars film! Natočí ho režisér Logana James Mangold, pričom napíše aj scenár
Zdroj: 20th Century Fox

A síce na adaptácii obľúbenej detskej knihy Crenshaw od Katherine Applegate.

Hlavným hrdinom je chlapec Jackson, ktorého rodina momentálne prežíva ťažké časy. Nemajú peniaze na nájom ani na jedlo. Spolu s rodičmi a sestrou sa musia presťahovať do minivanu, aby mali aspoň nejakú strechu nad hlavou. 

V tej chvíli však Jacksonovi vstúpi do života veľký a výrečný kocúr Crenshaw. Prišiel, aby Jacksonovi pomohol. Dokáže však imaginárny kamarát zachrániť aj jeho rodinu? 

Rátate to s nami? Dokopy má Mangold režírovať alebo písať scenár (prípadne oboje) až 7 filmov. Ak by sa vykašľal na polovicu, ten spin-off s Laurou z Logana by sme tak či tak neuvideli skôr ako v roku 2025.

Domov
Zdieľať
Diskusia