Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2018, 19:20
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Infinity War zarobilo v kinách viac ako miliardu dolárov v rekordnom čase. Avengeri zrejme prekonajú návrat Star Wars a možno aj Titanic

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Marvel slávi druhé tohtoročné Vianoce.

Ešte než sa vrhneme na rekordné tržby Avengers: Infinity War, musíme si zrekapitulovať uplynulý týždeň na Filmkulte. 5. najčítanejším článkom bol pohľad na život sestier, kedysi bratov Wachowských, tvorcov Sense 8, Speed Racera či Matrixu. 

Zaujal vás aj rozbor 2. epizódy Westworldu (bacha na spoilery), no a ako inak, v rebríčku sa nachádza aj nejaký ten článok o MCU. Konkrétne na 3. mieste vidíme kvíz ohľadom udalostí v Infinity War. A keďže mal taký veľký úspech, môžete sa tešiť aj na súbor ďalších kvízových otázok.

Druhým najčítanejším článkom bol najnovší diel Čriepkov z Marvelu. Rozbor udalostí a teórií pre Infinity War a Avengers 4 vás naozaj zaujal, o čom svedčia aj čítanosť. Absolútne najčítanejším však bol náš výčet absolútnych krimi/dramatických peciek z 90. rokov od pepa. 

A teraz už k tým tržbám...


V prvej dvadsiatke najzárobkovejších filmov histórie (bez započítania inflácie) sú momentálne len dva filmy, ktorých tržby stále rastú. Prvým je Black Panther (momentálne na 9. mieste, pričom určite prekoná poslednú časť Harryho Pottera aj Age of Ultron a dostane sa tak cez hranicu 1,4 miliardy dolárov), druhým je Infinity War.

Infinity War zarobilo v kinách viac ako miliardu dolárov v rekordnom čase. Avengeri zrejme prekonajú návrat Star Wars a možno aj Titanic
Zdroj: Marvel/Disney

To je v kinách len 11 dní, no za ten čas už stihlo zarobiť viac než miliardu dolárov.

The Force Awakens teda odovzdáva Infinity War korunu pre film, ktorý sa dokázal dostať cez miliardovú hranicu v čo najkratšom čase. Návratu Star Wars to trvalo 12 dní, takže to bolo len tak-tak. V každom prípade, v Disney sú spokojní, keďže vlastnia ako Marvel Studios, tak Lucasfilm. 

Ku dnešnému dňu má IW na konte 1,164 miliardy dolárov a hravo tak ide za prekročením dvojmiliardovej hranice. Treba pritom spomenúť, že premiéra v Číne najnovšiu marvelovku iba čaká. 11. mája sa do kás začnú pripočítavať ďalšie desiatky miliónov.

Celosvetovo sa za uplynulý týždeň pridalo viac než štvrť miliardy dolárov. Prekonanie hranice 2 miliárd je prakticky isté. Iba že by nás a Disney čakala studená sprcha menom Deadpool 2 a o týždeň na to Solo: A Star Wars Story. Trailery zabrali a čo spočiatku vyzeralo ako prúser, ukázalo sa byť hitom. 

Predpovedá sa totiž, že Solo pozbiera aj nejaké tie rekordy a rozhodne nebude kasovým sklamaním. A čo Deadpool? Tak v tomto prípade je to azda úplne jasné. Ryan Reynolds a jeho tím budú určite snívať o miliarde, ktorá pravdepodobne aj padne.

Infinity War zarobilo v kinách viac ako miliardu dolárov v rekordnom čase. Avengeri zrejme prekonajú návrat Star Wars a možno aj Titanic
Zdroj: Marvel/Disney

Reklamná kampaň je na vrchole a ak bude snímka naozaj podarená ako z akčnej, tak komediálnej stránky, ľudia sa do kina budú hnať v húfoch. Ani to by ale nemalo Avengerom zabrániť v prekročení 2 miliárd a možno aj prekonaniu Titanicu (2,187 miliardy).

Je pravda, že v USA a Kanade snímka nemá na dlhodobé úspechy The Force Awakens, no práve zahraničie a Čína (kde TFA finančne sklamalo) budú Avengerov hnať dopredu.

Pre Marvel ide o 6. film zarábajúci viac ako miliardu v kinách (Iron Man 3, The Avengers, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War, Black Panther a Avengers: Infinity War). V miliardovom klube je celkovo 34 snímok, pritom až 17 je ich od Disney (a spomínaných 6 od Marvel Studios).

Na druhom mieste sa nachádza komédia Overboard, o ktorej počujem aj ja sám asi prvýkrát. V prvý premietací víkend zarobila takmer 15 miliónov dolárov. U nás sa snímka bude premietať až v júli.

Po 5 týždňoch v amerických kinách je A Quiet Place na skvelom 3. mieste. Geniálny a hlavne originálny horor od Johna Krasinskiho (hlavná úloha, scenár, plus réžia) a scenáristov Scotta Becka a Bryana Woodsa je veľkým a toľko potrebným hitom pre štúdio Paramount.

Doteraz má na konte celosvetovo 255 miliónov dolárov, pričom je jasné, že tieto tržby ešte porastú. Vo svojom 5. týždni Tiché miesto dokázalo zarobiť na domácej pôde viac ako 7,5 milióna dolárov. Celkovo má z USA a Kanady 160 miliónov dolárov, čo je viac než vynikajúci výsledok.

Už sa nevieme dočkať pokračovania, na ktoré si snáď nebudeme musieť počkať dlhšie ako do roku 2020.

Na 4. mieste je komédia I Feel Pretty. V redakcii herečku Amy Schumer až tak v láske nemáme, v USA je na ňu ale stále zvedavých dosť ľudí. Na konte má po 3 týždňoch v USA 37 miliónov dolárov, pričom premiéry v zvyšku sveta komédiu ešte len čakajú. S budgetom 32 miliónov sa tak zrejme zaplatí.

Na 5. mieste sa drží Rampage. Celkovo má na konte 377 miliónov dolárov. Hranicu 450 miliónov dolárovsnímka pravdepodobne prekoná, ale či to bude stačiť na zaplatenie všetkých účtov? Ťažko povedať.

Dokazuje to aspoň to, že The Rock dokáže predať akúkoľvek debilinu aj v kinách. Tá dvojka stále visí vo vzduchu. A viete čo? My by sme na ňu asi znova zašli do kín.

Na šiestom mieste je novinka s názvom Tully. V dráme sa pozrieme na Charlize Theron a jej starosti v materstve. Akosi to totiž nevzdáva, a tak vyhľadá pomoc v mladej opatrovníčke. Dráma má viac než vysoké hodnotenie aj na rottentomatoes a určite tak ide o podarený počin. 

Slovenská a česká premiéra zatiaľ ohlásená. Tully v USA v prvom týždni zozbierala len niečo vyše 3 miliónov dolárov. V rebríčku sa mimochodom stále drží aj Black Panther. Po 12 týždni v kinách je na skvelom 7. mieste. Na druhej strane, z TOP 10 vypadáva Ready Player One či komédia Blockers s Johnom Cenom.

Spielbergovo sci-fi má celosvetovo na konte 566 miliónov dolárov (nejaké to pokračovanie či spin-off určite uvidíme), no a Blockers (Blokoti) 81.

To je od nás pre tentokrát opäť všetko. Pokiaľ sa chcete v tabuľke lepšie orientovať, Minulý týždeň znamená poradie snímok pred siedmimi dňami (N je novinka a nedá sa teda nijako porovnávať), Víkend USA prezradí, koľko zarobila snímka na pôde Spojených štátov, pod -/+ sa skrýva údaj o percentuálnom náraste/strate tržieb v porovnaní s minulým týždňom. Celosvetovo je jednoduchý súčet všetkých tržieb na planéte a Týždeň vám napovie, ako dlho už snímka beží v kinách.

Na záver ešte dodáme, že naša rubrika Box Office je pravidelná a sledovať ju na našom webe môžete v pravidelných týždňových intervaloch (predchádzajúce časti spolu s ďalšími informáciami o tržbách nájdete na tomto odkaze). 

Poradie Min. týždeň Názov filmu Víkend USA -/+ Celosvetovo Týždeň
1. 1. Avengers: Infinity War $112,474,000 -56.4% $1,164,106,540 2.
2. N Overboard $14,750,000 - $14,750,000 1.
3. 2. A Quiet Place $7,600,000 -30.9% $255,294,386 5.
4. 3. I Feel Pretty $4,900,000 -40.1% $37,798,283 3.
5. 4. Rampage $4,620,000 -35.9% $377,893,100 4.
6. N Tully $3,186,000 - $3,386,000 1.
7. 5. Black Panther $3,146,000 -33.6% $1,338,430,475 12.
8. 7. Truth or Dare $1,885,000 -42.3% $58,436,360 3.
9. 6. Super Troopers 2 $1,815,000 -51.3% $25,445,701 4.
10. N Bad Samaritan $1,758,000 - $1,758,000 1.
Domov
Zdieľať
Diskusia