Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2018, 12:20
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

George R. R. Martin v roku 2018 Winds of Winter nedokončí. Na písanie predposlednej knihy zo ságy Pieseň ľadu a ohňa potrebuje viac času

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čakanie sa prehlbuje aj naďalej.

Ak George R. R. Martin stihne ukončiť svoju ságu Pieseň ľadu a ohňa skôr ako zomrie, bude to úspech. Snáď sa tento vynikajúci spisovateľ dožije dlhého veku, ale napísanie jednej knihy mu trvá nezvyčajne dlho. Na Winds of Winter (predposlednú knihu ságy Pieseň ľadu a ohňa) čakajú čitatelia už od júla 2011.

A počkajú si ešte dlhšie, keďže Martin potvrdil pesimistické dohady fanúšikov. V roku 2018 knihu určite nevydá.

V podstate môžeme predpokladať, že seriál na HBO, ktorý sa začal vysielať v dobe, kedy vyšla zatiaľ posledná kniha, sa skončí skôr, než vyjde tá ďalšia. A to už logicky vzbudzuje hned a nervozitu medzi čitateľmi.

Žeby Martinovi trvalo napísať knihu až tak dlho? Potvrdil, že nebude najdlhšia zo série, no venuje sa v nej rodu Targaryen, sú tam draci a celé je to veľmi náročné čítanie. Môže to byť ale dôvod, prečo mu dokončenie knihy bude trvať pomaly dekádu? 

Skôr sa prikláňame k možnosti, že je to kvôli seriálu. Ten sa od kníh výrazne odlišuje a aj keď scenáristi napísali koniec, ktorý im Martin prezradil, v mnohom sa tá cesta k nemu bude odlišovať (ako napríklad dejová linka ohľadom Lady Stoneheart). Je možné, že Martin čaká, ako budú diváci a čitatelia reagovať na záver, ktorý vymyslel, práve v seriáli? Prečo? 

Odpoveď je jednoduchá: stále môže zmeniť knižný záver, respektíve sa vyvarovať chýb tvorcov seriálu. Alebo je len fakt lenivý. Kto vie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia