Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2018, 11:16
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

[Diskusia] Mala by sa na Slovensku legalizovať marihuana?

ZAUJÍMAVOSTI DROGY MARIHUANA REFRESHER+ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovensko má jeden z najzaostalejších protidrogových zákonov na planéte.

Téma dekriminalizácie či úplnej legalizácie marihuany sa na Slovensku pretriasa už dlhšiu dobu. Mimoriadny poprask spôsobil len nedávny návrh zákona od ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej, ten však narazil na problém. Na to následne reagoval predseda parlamentu Andrej Danko z SNS, ktorý Žitňanskej odkázal, že jeho strana nikdy žiadnu zmenu drogovej legislatívy neschváli a tým pádom sa nikdy nezíska potrebná väčšina, aspoň v tomto volebnom období.

To však rozhodne nebráni diskusiám a predstavám o tom, ako by to tu vyzeralo, ak by bola marihuana legalizovaná. Slovensko má jednu z najtvrdších a najzaostalejších protidrogových politík v celej Európe, myslíš si, že je to potrebné? Musela by byť marihuana regulovaná na maximálne povolené dávky? Dala by sa zaobstarať v lekárni, ako je tomu v Uruguaji? Alebo radšej preferuješ len dekriminalizáciu pre zdravotné využitie či jednoduché zníženie trestov z rokov vo väzení na jednoduchú pokutu? Rozhodne sa o svoje názory a nápady podeľ v diskusii nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia