Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2018, 16:52
Čas čítania 0:00
Martin Švirik

Po 35 rokoch sa v Saudskej Arábii prvýkrát premietal film v kinách. Bol ním katastrofálny The Emoji Movie

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na The Emoji Movie sa do otvorenia kín možno aj zabudne.

V decembri (prosinec) sa Saudská Arábia po 35 rokoch rozhodla zrušiť zákaz pre komerčné premietania. Minulý víkend sa tak konalo prvé verejné premietanie v kultúrnom dome mesta Džidda, keďže žiadne oficiálne kiná ešte nie sú otvorené. Filmový týždeň odštartovala animovaná dvojica The Emoji Movie a Captain Underpants: The First Epic Movie. Hoci nejde o najlepšie snímky minulého roku, pre krajinu ide o veľký krok dopredu. 

Organizátor podujatia Mamdouh Salim povedal: „Snažili sme sa tieto filmy využiť ako štartovací bod pre prvé filmové premietanie.“ Saudská Arábia sa podľa Reuters pripravuje do roku 2030 otvoriť až 300 kinosál. Najbližšie by sa tak mali začať otvárať už začiatkom marca (březen), aj keď žiadne oficiálne plány ešte ohlásené neboli. Doteraz si obyvatelia mohli vychutnávať filmy cez internet alebo televízor, ale nie na plátne. Čo sa týka kinovej verzie, tak tie budú s najväčšou pravdepodobnosťou prechádzať cenzúrou. Podľa slov ministra kultúry pre Times budú filmy pred premietaním "kontrolované podľa mediálnych zásad kráľovstva."

Po 35 rokoch sa v Saudskej Arábii prvýkrát premietal film v kinách. Bol ním katastrofálny The Emoji Movie
Zdroj: Columbia Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia