Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2018, 14:11
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Otec útočníčky, ktorá chcela kvôli postave Slender Mana zabiť spolužiačku, sa ostro vyjadril k chystanému filmu. „Je to nechutné,“ odkazuje

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Horor čelí prvej kritike.

Prvý trailer na film založený kultovom Slender Manovi sme si predstavili len včera, ale reakcia na seba nenechala dlho čakať. Nie všetci sú totiž zo snímky nadšení. Ako sme načrtli už v samotnom článku, Slender Man sa bohužiaľ stal inšpiráciou pre hrozný čin. V roku 2014 dve 12-ročné školáčky, Anissa Weier a Morgan Geyser, uverili, že Slender Man je skutočný a rozhodli sa naňho "urobiť dojem" tým, že zavraždia svoju kamarátku Payton Leutner.

Vraždou tiež chceli pred Slender Manom ochrániť svoje rodiny. Payton zasadili celkom 19 bodných rán a nechali ju zomrieť v lese. Dievča sa dokázalo doplaziť k asfaltovej ceste, kde si ju všimol náhodný cyklista, ktorý zavolal pomoc. Podľa lekárov bol takmer zázrak, že Payton prežila. Podľa nich bola od smrti doslova sekundy. Napokon sa ju našťastie podarilo zachrániť a Payton sa úplne zotavila.

Otec útočníčky, ktorá chcela kvôli postave Slender Mana zabiť spolužiačku, sa ostro vyjadril k chystanému filmu. „Je to nechutné,“ odkazuje
Zdroj: HBO

Weier a Geyser boli postavené pred súd a ten ich uznal vinné za pokus o vraždu. Weier bola odsúdená na 25 rokov v psychiatrickej liečebni, Geyser zatiaľ na rozsudok čaká, pričom prokuratúra požaduje až 40 rokov v psychiatrickej liečebni. Celý tento prípad, ako aj dopad internetového fenoménu Slender Mana, podrobne skúma dokumentárny film Beware the Slenderman. Práve otec Anissy, Bill Weier, sa na margo chystaného filmu vyjadril veľmi ostro.

„Je absurdné, že chcú urobiť film, ako tento,“ povedal.Len popularizujú tragédiu. Nie som síce prekvapený, ale podľa môjho názoru je to mimoriadne odporné. Týmto sa len predlžuje bolesť všetkých troch rodín, ktoré si touto tragédiou museli prejsť.“ Štúdio sa k Weierovým slovám zatiaľ nevyjadrilo a hoci zatiaľ k dispozícii nemáme presný obsah chystaného hororu, je len veľmi málo pravdepodobné, že by nejakým spôsobom odkazoval k tejto skutočnej tragédii. Na druhej strane je pochopiteľné, že tí, čo si tieto udalosti priamo prežili, majú voči filmu námietky.

Otec útočníčky, ktorá chcela kvôli postave Slender Mana zabiť spolužiačku, sa ostro vyjadril k chystanému filmu. „Je to nechutné,“ odkazuje
Zdroj: HBO

Slender Man však nie je prvý ani posledný fenomén, na základe ktorého vznikli celovečerné snímky. Filmári sa vždy môžu odvolať na fakt, že ide predsa o fiktívnu postavu a za to, že niekto sa v jej mene pokúsi o vraždu predsa nemôžu niesť zodpovednosť. Koniec-koncov, inšpiráciu si filmári často brali aj z osobností skutočných sériových vrahov a nezriedka sadistických a brutálnych činov. Na Slovensku sa celovečerného Slender Mana dočkáme 17. mája (květen) tohto roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia