Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. decembra 2017, 15:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Dvaja heterosexuálni kamaráti z Írska sa zosobášili, aby sa vyhli plateniu daní. Štát od nich 50-tisíc eur neuvidí

ZAUJÍMAVOSTI SVADBA
Uložiť Uložené

Matt a Michael urobili prefíkaný krok.

Dvaja najlepší kamaráti z Írska sa po nevinnej rade od priateľky rozhodli prejsť celému právnemu systému cez rozum, aby nemuseli zaplatiť horibilnú sumu za daň z dedičstva. Matt Murphy a Michael O’Sullivan sa poznajú viac ako 30 rokov a strávili spoločne krásne aj ťažké chvíle, pričom sa spoznali krátko po tom, čo Michaelovi stroskotal druhý vzťah a zostal slobodným mužom a otcom troch detí. Matt aj Michael sa rýchlo skamarátili a vytvorili spolu nerozlučnú dvojicu, pričom 83-ročný Matt dokonca svojmu kamarátovi pomohol v časoch, keď skončil bez domova na ulici.

Začali spolu na chvíľu bývať a napokon sa k nemu Michael permanentne nasťahoval, aby sa mohol o starnúceho kamaráta postarať. Matt po prekročení 80. roku svojho života pomaly stráca životnú silu a vyžaduje si oveľa viac pozornosti ako dovtedy, čo Michaelovi nerobí problém, pretože obaja si nadmieru rozumejú. Nejde pritom o homosexuálny vzťah, ale iba vzťah plný porozumenia medzi dvomi kamarátmi, pričom Matt sa svojho najlepšieho priateľa rozhodol odmeniť za dlhoročné služby veľkolepým spôsobom. Vyhlásil, že nevie, ako lepšie by mu mohol splatiť pomyselný dlh, než tým, že mu vo svojom závete daruje celý dom.

Odporúčané
Najlepšie darčeky pre ženu na výročie svadby Najlepšie darčeky pre ženu na výročie svadby 12. februára 2024, 10:41


Problém spočíval v tom, že pri podobnom dedičskom konaní by bolo potrebné zaplatiť aj daň z dedičstva, ktorá by sa vyšplhala až do výšky 50-tisíc eur, a tak obaja rozmýšľali nad tým, ako sa jej vyhnúť. Kamarátka im potom ironicky odkázala, aby sa zosobášili a oni zobrali radu vážne, a preto sa pred pár ďnami odohral ich obrad, ktorý síce nespečatil romantickú lásku, ale dlhoročné priateľstvo. Obaja zároveň prízvukujú, že svojím krokom nechcú podkopávať dlhoročný boj LGBTI komunity, ktorej sa podarilo vybojovať rovnaké práva na manželstvo až v roku 2015.

Domov
Zdieľať
Diskusia