Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2017, 21:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zjedla rádioaktívne jablko z Černobylu a hrala sa s uránom vo vlastných rukách. Okolie zničenej jadrovej elektrárne nie je pre ženu tabu

ZAUJÍMAVOSTI CHERNOBYL
Uložiť Uložené

Mladá žena sa nebojí, ale skúma a snaží sa porozumieť.

Nepoznáme jej presné meno, nevieme, ako sa ku svojmu koníčku dostala, ale vieme, že je jednou z mála ľudí, ktorí sa neboja neustále pohybovať vo vymedzenej zóne okolo zničenej jadrovej elektrárne Černobyl. Na internete vystupuje pod prezývkou Bionerd23 a v skutočnosti ide o stále celkom mladú ženu, ktorej videá na Youtube síce nespôsobovali davové šialenstvo, ale našli si svojich stálych fanúšikov.

Žena, ktorá by mohla byť nemeckého pôvodu z Berlína, od roku 2012 pravidelne prinášala svojim divákom zvláštne videá zo spomínanej zóny okolo Černobylu, kde je síce vstup legálny a dokonca tam dnes žije viacero obyvateľov, ktorí museli byť po výbuchu evakuovaní, avšak dlhodobý pohyb v tejto oblasti sa samozrejme neodporúča. Napriek tomu sa žena často so svojimi kamarátmi neustále púšťala do skúmania okolia elektrárne a pri pohľade na jednotlivé videá sa človeku ani nechce veriť, že ide o skutočnosť. Bionerd23 má za sebou konzumáciu rádioaktívnych jabĺk priamo z vylúčenej zóny, ale aj objavovanie strateného uránového fragmentu, ktorý pred rokmi tvoril palivo v jadrovej elektrárni a následné manipulovanie s rádioaktívnym materiálom vo vlastných rukách, zatiaľ čo všetky merače okolo nevedia prestať pípať.

Pri prechádzkach cez černobylskú vylúčenú zónu sa žena stretávala aj so zvieratami, ako napríklad obrovskými rybami, ale aj pravdepodobne besnou líškou, ktorá ju skutočne vystrašila. Rádioaktivitu podľa nej verejnosť vníma oveľa horšie, ako by možno naozaj mala, a ak sa už aj Bionerd23 nenachádzala pri jadrovej elektrárni, potom si ruky polievala ortuťou so slovami, že v malých dávkach človeku nemá ako poškodiť. Od jej posledného videa síce prešlo už 11 mesiacov a nikto presne nevie, čo sa s ňou stalo, Bionerd23 vytvorila na internete komunitu milovníkov radiácie, za ktorú by si zaslúžila ocenenie.   

Domov
Zdieľať
Diskusia