Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2017, 20:05
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Polícia v Dubaji začne používať vznášadlá. Policajt na nich dokáže vyletieť do výšky až šesť metrov a pritom ísť poriadne rýchlo

TECH DUBAJ
Uložiť Uložené

Mesto zázrakov neprestáva prekvapovať.

To, že mesto Dubaj je plné prekvapení, nie je vôbec žiadnou novinkou. Otvárať ústa nám však neprestávajú ani v posledných dňoch, tamojšia polícia totiž oznámila, že do ich testovania práve vstúpili úplne nové futuristické vznášadlá. Takzvané hoverbikes vyzerajú, akoby si ich požičali priamo zo Star Wars a sú výsledkom snahy úradov investovať do nevídaných možností, ako bojovať proti všetkým možným spôsobom kriminality a ešte pritom vyzerať dobre a štýlovo.

Vznášadlo dokáže vyletieť do výšky šiestich metrov. Bez prestávky zvládne lietať 25 minút a najvyššia možná rýchlosť je určená na sedemdesiat kilometrov za hodinu. Vznášadlo zvládne lietať aj bez jeho pasažiera a unesie približne tristo kilogramov záťaže. Vozidlá pochádzajú od ruskej spoločnosti Huversurf a len nedávno boli predstavené na Dubai's Gitex Technology festivale. Na tie najväčšie podrobnosti si ešte budeme musieť počkať, no už teraz vieme, že vznášadlá zvládli testy v extrémnych podmienkach.



Domov
Zdieľať
Diskusia