Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2017, 15:37
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Tvorca Androidu prináša high-end smartfón pre tých najnáročnejších. Essential Phone tvorí titán a keramika

TECH
Uložiť Uložené

Horúca novinka priamo z USA.

Avizovaný mobilný telefón, za ktorým stojí otec operačného systému Android, je po mesiacoch špekulácií a dohadov konečne realitou. Essential Phone od Andyho Rubina kombinuje špičkové materiály s pokročilým hardvérom, aký dnes nájdeme vo vlajkových lodiach z dielne konkurenčných značiek. A tam to ani zďaleka nekončí.

Ako je možné vidieť na obrázkoch nižšie, high-end novinka z titánu a keramiky prináša okrem iného aj moderné vizuálne prevedenie bez iritujúceho loga výrobcu, kde vynikajú enormne tenučké rámiky okolo zobrazovacieho panelu. Jeho uhlopriečka dosahuje až 5,71-palca a rozlíšenie 2560 x 1312 pixelov, čiže obrazu nechýba ani vysoká hustota pixelov, čo si všimneme na bohatých detailoch pri pozeraní filmov alebo prezeraní fotografií. Rovnako treba spomenúť netradičný pomer strán 19:10. Čo ale zostávajúce technické špecifikácie?

O výkon sa tu stará moderný mobilný čipset Snapdragon 835 od americkej spoločnosti Qualcomm, ktorému asistuje 4 GB operačná pamäť RAM, na ukladanie dát je k dispozícii až 128 GB úložisko a na vyhotovenie záberov zase slúži duálny 13 megapixelový fotoaparát. Fungovanie by sa dalo prirovnať k podobnej foto výbave z Huawei smartfónov, pretože jeden z dvojice zbiera informácie o farbách, zatiaľ čo toho druhého zaujíma svetlo. Dokopy tak dokážu vyhotoviť jeden citeľne kvalitnejší záber.

Tvorca Androidu prináša high-end smartfón pre tých najnáročnejších. Essential Phone tvorí titán a keramika
Zdroj: www.theverge.com

Zákazníci dostanú v balení Essential Phone aj originálnu 360-stupňovú kameru, ktorú môžu prostredníctvom šikovného magnetického mechanizmu pripnúť k prémiovej konštrukcii smartfónu. Nabíjanie napevno zabudovanej 3 040 mAh batérie prebieha cez obojstranný USB C port a na bezdrôtový prenos dát poslúži nový Bluetooth 5 s kapacitou streamovať hudbu do dvoch zariadení naraz.

Novinku si však zatiaľ môžu zaobstarať iba obyvatelia Spojených štátov amerických, a to buď za sumu 700 alebo 750 dolárov, kde je pribalená aj spomínaná kamera. Na výber sú štyri rôzne farebné prevedenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia