Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2017, 18:18
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Prvé recenzie Pirátov Karibiku hovoria o snímke plnej dychberúcej akcie a návrate ku kvalite, avšak vyčítajú aj pár múch

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Našu recenziu si budete môcť prečítať už onedlho.

Do premiéry piatej časti Pirátov Karibiku ostávajú už len hodiny a na internete sa objavujú prvé ohlasy zahraničných recenzentov. Od premietania štvorky ubehlo už dlhých šesť rokov a asi každý z nás je zvedavý, či nám tvorcovia dokážu naservírovať poriadnu dávku akcie a tajomna, akú mali prinajmenšom prvé tri filmy. V prvom rade poznamenáme, že pomer pozitívnych a negatívnych recenzii sa prikláňa predovšetkým k tým kladným, avšak nájde sa aj pár výčitiek. 

Dead Men Tell No Tales rozhodne nie je sklamaním a je oveľa lepšie než štvrtý diel, ktorý, povedzme si narovinu, vlastne ani nemusel byť sfilmovaný. Podľa slov recenzentov funguje záporák na výbornú a ako celok to pôsobí vybalansovane s prvkami rodinnej zábavy a čosi sa hovorí aj o vložení srdca do filmu. Metaforicky. Snímka slúži ako podarené zakončenie série - a to len ak sa Disney rozhodne nepokračovať. Nuž, to uvidíme podľa tržieb. Pozitívne recenzie ďalej hovoria o skvele zvládnutých akčných sekvenciách, avšak zhodujú sa na jednom. Možno by bolo dobré sériu ukončiť teraz a správne.

Prvé recenzie Pirátov Karibiku hovoria o snímke plnej dychberúcej akcie a návrate ku kvalite, avšak vyčítajú aj pár múch
Zdroj: Disney

Snímka však má aj svoje muchy, čo dokazujú negatívne recenzie. Hovoria o tom, že piaty film je stále o tom istom a iskra, ktorú mali úvodné filmy, je už dávno vyhasnutá. Nórski režiséri strávili viac času na mori než ich predchodcovia, avšak na druhú stranu použili až prehnané množstvo efektov. Nuž, my si urobíme vlastný názor a sme zvedaví, ako to celé dopadne.

Domov
Zdieľať
Diskusia