Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2017, 18:17
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Johnny Depp odmietol hrať v Pirátoch Karibiku 5, ak by záporáka hrala žena

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Vedeli by ste si predstaviť ženskú pirátku ako krutú záporáčku?

Piráti Karibiku ovládnu kinosály už v nasledujúcich dňoch a my vám už čoskoro prinesieme plnohodnotnú recenziu. Medzičasom sa na internete objavuje čoraz viac a viac informácii týkajúcich sa piateho dielu ságy, pričom jedna z nich hovorí o obsadení ženskej postavy do roly hlavného záporáka. Čítate správne. Pôvodne mala Jackovi Sparrowovi a jeho skupine pirátov robiť problémy ženská antagonistka, avšak sami viete, že sa nakoniec rozhodlo pre obsadenie Javiera Bardema do úlohy kapitána Salazara. Prečo tomu tak bolo?

Johnny Depp odmietol hrať v Pirátoch Karibiku 5, ak by záporáka hrala žena
Zdroj: Disney

Samotný nápad zamietol Johnny Depp už počas produkcie. Dôvod? Záporák by príliš pripomínal Angelique Bouchard (Eva Green) z filmu Dark Shadows a herec sa chcel podobnosti filmov vyhnúť čo najväčším oblúkom. A to aj napriek tomu, ako absurdné sa to môže zdať. Obe postavy by tým pádom mali nadprirodzené schopnosti, avšak môže za tým byť oveľa viac. Už vieme čosi o Deppových osobných problémoch a spoluscénárista Terry Rossio taktiež usúdil, že sa mu jeho pôvodný koncept nepáčil až tak veľmi, aby s ním bol nadmieru spokojný. V dnešnej dobe sa ale ženské hrdinky, či už s dobrými alebo zlými úmyslami, stavajú do popredia podobne ako pri osmičke Rýchlo a zbesilo či pripravovanej Múmii, takže sa tomu možno v budúcnosti nevyhneme. Ak však rozhodnutie pomohlo príbehu a kvalite záporáka (Bardem sa dosť chváli), sme radi, že si Depp dupol.

Domov
Zdieľať
Diskusia