Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2017, 14:52
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Vedci vôbec po prvýkrát zaznamenali jeleňa, ktorý si pochutnal na ľudských pozostatkoch. Zvyčajne bylinožravé zviera ich celkom zaskočilo

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Jelene sa ulakomili aj na ľudské pozostatky.

V americkom štáte Texas sa nachádza špeciálna oblasť, v ktorej sa vedci zaujímajú, ako sa po smrti rozkladajú ľudské telá a napríklad aj o to, kto si na ľudských pozostatkoch zo zvieracej ríše pochutnáva najčastejšie. Keď do areálu umiestnili pozostatky človeka a hneď vedľa nich aj špeciálnu kameru reagujúcu na pohyb, očakávali, že na získaných záberoch neskôr uvidia tradičných zvieracích predátorov a vo všeobecnosti najmä mäsožravé zvery. Plány im však nabúral odvážny jeleň, ktorého kamera zachytila, ako si pochutnáva na ľudských pozostatkoch, konkrétne na ľudských rebrách a jedno mu spokojne trčí z úst, keď sa pozerá priamo do kamery.

Vedci zostali mierne zaskočení, pretože sa im vďaka dobre umiestnenej kamere podarilo prvýkrát zaznamenať jeleňa, ktorý by konzumoval ľudské pozostatky. Prekvapenie bolo o to väčšie, že jelene sa zvyčajne živia prevažne rastlinami, pretože sú bylinožravce, avšak v minulosti sa už objavilo niekoľko prípadov, keď si jelene dopĺňali do tela vitamíny konzumáciou rôznych vysušených kostí zvierat či menšími živočíchmi ako potkany. Nemusíš sa teda obávať toho, že by sa onedlho jelene obrátili proti ľudskému druhu a začali na nás útočiť, ale aj tak ide o pozoruhodný objav, ktorý bol doteraz pre vedeckú obec celkom neznámy.   



Domov
Zdieľať
Diskusia