Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2016, 17:28
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Na Sibíri zomrelo už 48 ľudí po tom, čo vypili mlieko do kúpeľa s obsahom alkoholu. Odignorovali aj varovania prítomné na etikete

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL RUSKO
Uložiť Uložené

Etanol mal byť vo výrobku nahradený metanolom.

Rusko sa preslávilo tým, že miestni obyvatelia milujú alkohol a pochutnávajú si väčšinou na dobrej vodke. Keď však vodka dôjde a alkoholu odrazu niet, ľudia začnú hľadať alternatívne spôsoby toho, ako by mohli alkohol dostať do svojho organizmu. Nanešťastie pre 48 ľudí z ruského mesta Irkutsk, toto hľadanie pre nich skončilo tragédiou, keď sa rozhodli vypiť mlieko do kúpeľa, v ktorom bol okrem iných látok prítomný aj alkohol.

Napriek tomu, že na etikete mlieka bolo jasne vyznačené upozornenie, aby ľudia mlieko nepili, pretože by im to mohlo ublížiť, niekoľko desiatok obyvateľov Irkutska toto varovanie nezobralo vážne a spomínaných 48 z nich už zomrelo. Ako informoval portál BBC, vo vážnom stave sa nachádza ďalších 16 ľudí, ktorí mlieko vypili tiež, a lekári robia všetko, čo je v ich silách, aby predišli ďalším zbytočným úmrtiam. Obeťami sa stali najmä chudobní ľudia vo veku od 35 do 50 rokov a konzumácia mlieka do kúpeľa nemala prebiehať skupinovo. V produkte s názvom Bojaryšnik bol podľa prvotných zistení vyšetrovania nájdený metanol, ktorým výrobca nahradil tradične prítomný etanol, a keďže nápis na fľaši hlásal, že mlieko obsahuje až 93 percent alkoholu, ľudia sa ho rozhodli skonzumovať.

Na Sibíri zomrelo už 48 ľudí po tom, čo vypili mlieko do kúpeľa s obsahom alkoholu. Odignorovali aj varovania prítomné na etikete
Zdroj: InvictaHOG~commonswiki
Domov
Zdieľať
Diskusia