Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2016, 19:38
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Z viedenského Comic-Conu si odnášajú nezabudnuteľné zážitký tisíce ľudí. Najviac pobavil Pippin

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Máme za sebou druhý ročník viedenského Comic-Conu. Ako sa nám páčilo?

Ani vo sne by sa nám nezdalo, že sa na viedenskom Comic-Cone budeme tak úžasne baviť. Je to predsa len druhý ročník, do Viedne sme sa teda síce vybrali s očakávaniami a nadšením, nikto však nečakal to, čo prišlo. Vstup do hál bol bezproblémový, press badger nám sympatická blondína pripla s úsmevom a bez akýchkoľvek problémov. Akonáhle sme vstúpili do prvej z veľkých hál, bolo nám jasné, že na ten deň len tak rýchlo nezabudneme. Ak ste niekedy snívali o tom, že sa pozriete na akcie podobné sandiegskému Comic-Conu, ten viedenský bol pre vás rajom, v ktorom sa vám plnili sny. Na každom rohu číhali nadšení cosplayeri, v stánkoch ste si mohli vyskúšať rôzne technológie a hry, kúpiť rôzne komiksy, merchandise a len tak na chodbe stretnúť Abrahama z The Walking Dead.

Z viedenského Comic-Conu si odnášajú nezabudnuteľné zážitký tisíce ľudí. Najviac pobavil Pippin
Zdroj: VIECC

Atmosféra bola úžasná, ľudia veľmi príjemní, a čo nás tešilo najviac, bol vždy ochotný personál, prehľadnosť udalosti, celková organizácia a hlavne množstvo zábavy. Od obrovského TIE Fighteru a haldy Star Wars postavičiek, cez cosplay z rôznych MMMORPG a komiksových filmov až po nádherné ženy. Je pravda, že stále ide o geekovskú záležitosť, takže ich tam nebolo tak veľa ako na priemernej slovenskej dedine, stále sa však bolo na čo pozerať. Ak sa vám stánky, cosplay a ľudia vôkol zunovali (a došli vám peniaze), mohli ste si vystáť rad na mnohé panely hollywoodskych hercov či iné známe postavy z našich milovaných odvetví. Po stretnutí s Hodorom sme sa extrémne tešili na panel Billyho Boyda alias Pippina. Nikto z redakcie však nečakal, že bude jednak taký príjemný, jednak nesmierne vtipný a prirodzený. Ak je takýto Billy celý deň, mnohí z nás by ho dokázali počúvať celé týždne. Magický water bottle flip, úžasná historka s Aragornom (o tom si ešte niečo povieme), množstvo situačného humoru a abnormálna energia. Pre všetkých z nás šlo o celkom nový zážitok a ak by sme sa takýchto panelov mali zúčastňovať častejšie, nikto z nás by nenamietal. Na záver sa s nami Billy rozlúčil nádherným spôsobom. Naživo zaspieval The Last Goodbye a všetci by sme sa asi zhodli, že po prvýkrát v živote sme skutočne boli ochotní  a pripravení dať Stredozemi zbohom. 

Z viedenského Comic-Conu si odnášajú nezabudnuteľné zážitký tisíce ľudí. Najviac pobavil Pippin
Zdroj: VIECC

osky

Tohtoročný viedenský Comic Con, ktorý otvoril brány iba po druhýkrát vo svojej krátkej histórii, je už síce zopár dní za nami, som ale stopercentne presvedčený o tom, že ostatným kolegom z redakcie sa pri pomyslení na túto nezabudnuteľnú udalosť vyčarí na tvári rovnako široký úsmev, ako aj mne. Program bol totiž naozaj pestrý. Priestory obrovských hál C a D boli už niekoľko málo hodín od otvorenia pomerne zaplnené, a to nielen bežnými návštevníkmi a predajcami všakovakého tovaru, ale aj rôznymi talentovanými umelcami, ktorí prezentovali svoju tvorbu. Nechýbali však ani cosplayeri. Tých mohol človek zazrieť skutočne na každom jednom kroku, pričom prepracovanosť jednotlivých kostýmov občas až vyrážala dych. Ich večerné meranie síl sa tak postaralo o parádnu bodku za skvelým dňom. Môj absolútne najkrajší zážitok ale nastal paradoxne už okolo obeda, keď som mal tú česť osobne sa stretnúť a zároveň prehodiť niekoľko slov s Billym Boydom, predstaviteľom Pippina z filmovej trilógie Pán prsteňov.

A bol presne taký, ako ste ho mohli vidieť napríklad v niektorom z jeho predchádzajúcich rozhovor na internete, prípadne na bonusových materiáloch z vyššie spomínaného veľdiela od režiséra Petera Jacksona. Veľmi dobrá nálada ho navyše zdobila aj počas živého panelu, žiaľ, trištvrte hodina s ním na hlavnom pódiu utiekla až závratne rýchlo. Na strane druhej, herec a spevák v jednom stihol početné publikum ešte v samom závere potešiť nádhernou skladbou The Last Goodbye, ktorá zaznela aj na konci tretieho Hobita s podtitulom Bitka piatich armád. No a keďže o stretnutí Filmkultu s Kristianom Nairnom aka Hodorom už viete, tak iba spomeniem, že popri čakaní na tohto mohutného Škóta sme sa na naše milé prekvapenie nakrátko ocitli v jednej miestnosti s Michaelom Cudlitzom, teda Abrahamom zo seriálu The Walking Dead. Jednoducho povedané, z VIECC 2016 som si odniesol množstvo úžasných zážitkov a už sa neviem dočkať ďalšieho ročníka.

Druhý ročník viedenského Comic Conu VIECC  prekonal všetky očakávania. Takmer 22-tisícová návštevnosť predstavovala až 30-percentný nárast v porovnaní s rokom 2015. VIECC má našliapnuté stať sa najväčšou akciou svojho druhu v strednej a východnej Európe. Na veľtrhu komiksov, seriálov, filmov, hier či anime nechýbali ani známe hviezdy, ako Jeri Ryan, Michael Cudlitz či Kristian Nairn, ktoré poskytovali rozhovory, autogramy a fotili sa s fanúšikmi.

Jedným z highlightov podujatia bola súťaž v Cosplay, ktorú tento rok vyhrala maďarská cosplayerka Okkido s vlastnoručne vyrobeným kostýmom inkvizítora Ordo Hereticus zo stolovej hry Warhammer 40 000. Víťazka sa zároveň nominovala na finále šampionátu v Chicagu, ktoré sa uskutoční v apríli 2017. Tých úžasných cosplayov bolo viac, budeme sa im však venovať v samostatnom článku. Viedenský Comic-Con hodnotíme kladne, rovnako ako organizátorov a celú slovenskú výpravu, ktorá nám vyšla zakaždým v ústrety. Veľmi radi zavídame do Viedne aj o rok a pevne veríme, že si odtiaľ zakaždým odnesieme nezabudnuteľné zážitky. 


PS: Ale tú výhru Daenerys rozhodcom neuveríme a neodpustíme ani zdrogovaní. 

Domov
Zdieľať
Diskusia