Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2016, 10:46
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Kanye West rozhneval fanúšikov predčasným ukončením koncertu a obsahom jeho slov. Zašiel priďaleko?

HUDBA KANYE WEST YEEZY
Uložiť Uložené

Aj tí fanúšikovia, ktorí Kanyeho správanie doteraz tolerovali, zostali po poslednom koncerte dosť zaskočení.

Všetko to začalo nádejne a pekne. Kanye West mal v sobotu koncert v Sacramente a na svoje vznášajúce sa pódium si prizval Kid Cudiho, s ktorým mal predtým isté nezhody, tie však takýmto spôsobom pravdepodobne navždy pochoval. Prítomní fanúšikovia dúfali, že udalosti pôjdu podľa ich predstáv a Yeezy sa okrem hudby bude venovať maximálne tak pár viet obsahujúcemu rantu. Počas predošlej show sa totiž rozhodol rozrozprávať o tom, že ak by v tohtoročných amerických prezidentských voľbách volil, svoj hlas by dal "géniusovi" Donaldovi Trumpovi. To jeho fanúšikov polarizovalo, hoci Kanyeho zámer bol presným opakom. Ľudia na tomto koncerte začali byť nahnevaní, že namiesto piesní venuje až príliš veľa času názorom o politike, ktorej sa asi chceli aspoň na chvíľu vyhnúť. Preto všetci verili, že vystúpenie v Sacramente bude aspoň o trochu lepšie vyvážené v pomere skladby ku osobným názorom na rôzne témy. 

Kanyeho komentáre ohľadom Donalda Trumpa.

Účasť Cuddera bola jednoznačne pozitívnym začiatkom, ktorý bol ocenený len a len klade. Yeezy mal údajne síce mierne meškanie, no to mu bol každý ochotný odpustiť. Bohužiaľ, následne nabral večer klesajúcu tendenciu. Po troch songoch sa Yeezus rozhodol opäť pustiť do úvah a pred ústa si, tradične, nedával servítku. Okrem vzťahu s Jay Z-m, ktorý by sme mohli opísať otáznikom, sa ako téma priplietla i Beyoncé. Kanye vyjadril svoj smútok z toho, že Bey vraj povedala, že v prípade, že nevyhrá na MTV VMA Video of the Year, na odovzdávaní cien nevystúpi. Jej správanie skritizoval, hoci povedal, že ju má rád. Ostré výrazy padali takisto na hlavy rádií a výberu piesní, ktoré hrajú. Autorovi albumu My Beautiful Dark Twisted Fantasy vadí, že populárne stanice púšťajú dokola tracky rovnakého charakteru a málokedy dostanú nadaní, no nie tak popovo orientovaní umelci šancu. Ako príklad uviedol Franka Oceana a Kid Cudiho, porovnávajúc ich s kolaboráciu Drakea a Khaleda For Free. Tú Kanye, ak sme to správne pochopili, považuje sa príliš obohratú.  

 "Beyoncé, bol som sklamaný, pretože som počul, že nevystúpiš, pokiaľ nevyhráš Video of the Year nado mnou a nad Hotline Bling."

"Jay Z, zavolaj mi, bruh. Stále si mi nezavolal. Jay Z, zavolaj mi. Viem, že poznáš zabijakov. Prosím, neposielaj ich na moju hlavu. Len mi zavolaj. Porozprávaj sa so mnou ako s chlapom."

Odporúčané
Kto je Bianca Censori? Manželka Kanyeho Westa bola obľúbenou študentkou vďaka veľkým prsiam, teraz sa o ňu priatelia boja Kto je Bianca Censori? Manželka Kanyeho Westa bola obľúbenou študentkou vďaka veľkým prsiam, teraz sa o ňu priatelia boja 21. septembra 2023, 9:30

V ďalších vetách svojho dlhého prejavu k návštevníkom spomenul Kanye vlastné vízie o budúcnosti, opakoval, že žijeme v novom svete a nevynechal ani Marka Zuckerberga, Hillary Clinton či Donalda Trumpa. Celý rant podrobne rozoberať nehodláme, jeho prepis ale nájdeš tu. Vieme si predstaviť, že účastníci koncertu v Sacramente by boli schopní takýto posun ako tak akceptovať, ak by potom 'Ye pokračoval. To sa však nestalo, koncert totiž po troch odspievaných skladbách a obsiahlom vyliatí pocitov a myšlienok svojrázne ukončil a ako sa dozvedáme, predčasne tým ukončil aj celú Saint Pablo Tour. Zdá sa, že mnohým fanúšikom pretiekol pohár s trpezlivosťou a hoci Yeezyho úlety doteraz tolerovali a obhajovali, priznali, že toto prekročilo hranice. Hovorí sa, že na amerického umelca doľahla únava z hŕby práce, ktorú vykonáva, či to, že je psychicky zle nastavený kvôli lúpeži Kim Kardashian v Paríži a tomu, že nemôže byť stále s rodinou, no celá pravda bude asi mierne odlišná. 


Priaznivcom, ktorí si zakúpili lístky na show v Sacramente alebo na tie ďalšie, budú, samozrejme, navrátené peniaze, avšak čo komunitu Yeezyho fanúšikov oveľa viac trápi je fakt, že v jeho bláznivo geniálnom duchu začína čoraz viac a silnejšie prevažovať prvá zložka. Je to škoda, keďže Kanyeho tvorba je nesporne kvalitná. Zdá sa, že pobúrení sú aj tí, ktorí mu doteraz dokázali mnoho odpustiť. Zmeniť to však môže len on sám a dúfame, že tak i urobí. Vo vlastnom záujme a v záujem tých, ktorí ho majú radi. Nie je totiž správne, keď po koncerte interpreta, za ktorého show si ľudia zaplatili, je počuť halou skandovanie: "Fuck Kanye." Nie je totiž správne, že inak potenciálne vynikajúcu a jedinečnú zábavu pokazia reči o politike, biznise či praktikách v hudobnom priemysle, ktoré veľakrát vyznejú, či už sú pravdivé alebo nie, ako nonsens. 

Kanyeho rant komentoval aj Snoop Dogg, a to so slovami: "What the fuck is he on?"

 

Kanye West rozhneval fanúšikov predčasným ukončením koncertu a obsahom jeho slov. Zašiel priďaleko?
Zdroj: Kenny Sun
Domov
Zdieľať
Diskusia