Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2016, 11:04
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Len 4-ročná Ruska ohúrila svet znalosťou siedmich jazykov. Maličká Bella by sa vo svete nestratila

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Úctyhodný výkon malej slečny.

Už v útlom detstve sa v mozgovom centre pre rozvoj jazyka a jazykových schopností objavuje aktivita, ktorá sa dá ovplyvniť a pripraviť tak dieťa na budúce štúdium cudzích rečí. Iba 4-ročná Ruska Bella Devjatkina začala s výučbou cudzích jazykov vďaka jej matke už v dvoch rokoch a odvtedy urobila taký pokrok, že sa divia aj odborníci z tejto oblasti. Svet by však o talentovanom dievčatku ani len netušil, keby sa neobjavila v ruskej reality šou o ľuďoch s úžasnými schopnosťami a nepredviedla sa v plnej kráse.

Maličká Bella totiž dokáže nielen vysloviť zopár slov, ale skutočne plynulo konverzovať až v siedmich svetových jazykoch. V jej výbave sa nachádza ruština, angličtina, nemčina, španielčina, francúzština, čínština a dokonca aj arabčina, takže Bella by sa už teraz vo svete ani zďaleka nestratila. Odborníci na vývoj ľudského mozgu zostali dievčatkom očarení, ale pripomenuli aj to, že ak nebude svoje cudzie jazyky dostatočne precvičovať v nasledujúcich rokoch, ľahko sa môže stať, že sa v jej hlave ich znalosť akoby pozastaví a ona ich bude musieť znovu objaviť. Mimochodom, Bella by sa najradšej stala morskou pannou ako jej idol v podobe rozprávkovej Ariel a aj keď je tento sen trošku nereálnejší, o pár rokov ju možno uvidíme na poli medzinárodných organizácií ako tlmočníčku.

Domov
Zdieľať
Diskusia