Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2016, 15:45
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Režisérka Selmy a Netflix v dokumente The 13th odhalia skazený americký väzenský systém a jeho dôsledky

FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Ava DuVernay sa kontroverznejšie ladených tém rozhodne nebojí. Dôkazom toho je aj debutový trailer pre jej sľubne vyzerajúci dokument The 13th.

Režisérku menom Ava DuVernay, ktorá nedávno prekonala jeden zaujímavý a dôležitý hollywoodsky míľnik, určite netreba nejako bližšie predstavovať. Počas svojej kariéry už totiž stihla ašpirovať na také prestížne ocenenia, akými sú napríklad Zlatý glóbus a Oscar. Dokumentárnym počinom sa ale tiež nevyhýba, o čom svedčí jej záležitosť This Is the Life ešte z roku 2008. A práve v týchto vodách sa pokúsi uspieť aj tentokrát, pretože už o niekoľko dní predstaví snímku The 13th, ktorá vznikla v spolupráci s Netflixom a krátko pred premiérou odhaľuje vôbec prvý, nesmierne zaujímavý trailer.

Čo nás teda vlastne čaká? Vďaka svedeckým výpovediam či archívnym záberom uvidíme detailný pohľad na väzenský systém v Spojených štátoch, preskúmame, ako sa masové uväznenia vyvinuli do súčasných, obrovských rozmerov a aké dôsledky to malo na komunity rôznych farieb pleti naprieč krajinou. O réžiu a produkciu zároveň sa postarala už vyššie spomínaná Ava DuVernay, pričom dokument si ako prví budú môcť vychutnať návštevníci filmového festivalu v New Yorku už 30. septembra 2016. Na Netflixe sa The 13th potom objaví 7. októbra 2016 a v pláne je navyše aj limitovaná distribúcia do niekoľkých vybraných kín. Dáte tomuto projektu šancu?

Režisérka Selmy a Netflix v dokumente The 13th odhalia skazený americký väzenský systém a jeho dôsledky
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia