Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2016, 11:29
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Facebook opäť útočí na Snapchat. Messengeru pribudnú instantné videá, ktoré obohatia konverzácie

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Najskôr Instagram Stories, teraz Instant Video.

Sociálne siete neustále hľadajú spôsoby, ktorými by dokázali nielen udržať súčasných používateľov, ale aj prilákať nových. Snapchat nedávno prešiel badateľnými vizuálnymi či funkčnými zmenami, Instagram dostal vynovený kabát a tiež mu čo-to pribudlo, Facebook zase uskutočnil zmeny na jeho stránkach a po novom obohatil populárny Messenger o celkom užitočnú funkciu - Instant Video. O čo teda ide? 

Facebook opäť útočí na Snapchat. Messengeru pribudnú instantné videá, ktoré obohatia konverzácie
Zdroj: www.techradar.com

Funkcionalita s instantnými videami v podstate kopíruje to, čo ponúka konkurenčná aplikácia Snapchat, ktorú chcela najväčšia sociálna sieť ešte dávnejšie kúpiť. Keďže ale akvizícia v hodnote 3 miliárd dolárov nakoniec nevyšla, tak sa teraz snaží premeniť svoje súčasné aplikácie do jej podoby. Po Instagram Stories tu preto po novom máme aj možnosť okamžite zdielať živé video s kamošom (a ten nám môže samozrejme odpovedať) priamo v našej konverzácii v aplikácii Messenger. Video sa po stlačení čerstvo pribudnutého tlačidla z pravého horného rohu objaví na rovnakom mieste, teda vpravo hore. Výhodou však je, že aj počas videorozhovoru môžeme pokračovať v písaní. Novinka totiž nezaberie celý displeji, ale iba malú časť, aby tak zostalo miesto i pre iné sociálne aktivity.

Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00

Instantné videá by mali pribudnúť prostredníctvom ďalšej softvérovej aktualizácie pre najrozšírenejšie mobilné operačné systémy iOS a Android. Taktiež netreba zabúdať, že je potrebné mať Messenger aktualizovaný na oboch stranách konverzácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia