Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2016, 22:40
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Kanye West vydá v lete ďalší album. Túži spraviť Grammys spravodlivejšie

HUDBA KANYE WEST
Uložiť Uložené

The Life of Pablo vyšiel len pred niekoľkými dňami a Kanye už ohlásil ďalšiu dosku, ktorá by sa mala dostať von v lete. V noci takisto odohral novú skladbu.

Spustila sa na nás Kanyeho vlna, počas ktorej sme dostali album The Life of Pablo (pravdepodobne v stále nie úplne dokončenej podobe), Season 3, vtipné obrázky, informácie o 53-miliónovom dlhu a najnovšie i oznámenie, že toto leto má pre nás Yeezy pripravený ďalší plnohodnotný hudobný projekt. Hoci nie sú zatiaľ známe žiadne bližšie detaily, vyzerá to tak, že chicagský umelec naozaj neklamal, keď povedal, že má aktuálne v šuplíku nespočetné množstvo nevydaných songov a že ho tvorba nových vecí veľmi baví. A ktovie, možno sa na tejto ohlásenej doske objavia i Kendrick či Thugger alebo Drake a Future, s ktorými 'Ye podľa vlastných slov nahral mnoho doposiaľ nevydaného materiálu.


Túto informáciu nám Yeezus zdelil, ako inak, pomocou Twitteru počas ďalšieho výlevu emócií a myšlienok. Okrem albumu boli ústrednou témou hlavne Grammys. Systém odovzdávania týchto cien sa musí zmeniť, v čom s Kanyem úplne súhlasíme. Yeezy túži potom, aby ľudia stojaci za gramofónikmi ocenili skladby a iné formy umenia, ktoré, popri kvalite, naozaj niečo prinášajú a sú niečím jedinečné a prelomové. Ako príklad použil Rockyho video na L$D režírované Dexterom Navym, ktorý vopred vedel, že nemá šancu na výhru, čo nie je správne. Takisto by chcel na Grammys vidieť nielen tradičné mená, ale i interpretov, ktorí si tam zatiaľ cestu príliš nenašli - Futurea či Young Thuga. Kanye West je momentálne značne šťastný a považuje sa za slobodný hlas všetkého, čo ľudia nemôžu povedať.  

Kanye West vydá v lete ďalší album. Túži spraviť Grammys spravodlivejšie

Nech ale skončíme naladený na hudobnej vlne - včera v noci Kanye odohral v Los Angeles novú skladbu, ktorá dostala názvom Closest Thing to Einstein Saint Pablo a hosťuje na nej Sampha. Možno ide o vec z vyššie spomínaného pripravovaného albumu, zatiaľ sa nevie. V každom prípade, Yeezy v nej reflektuje všetko, čo sa mu v poslednej dobe prihodilo, jeho Twitter ranty, niekoľkokrát rozoberaný dlh alebo dohady o mentálnom zdraví. Označuje sa pritom ako "this generation's closest thing to Einstein". Nevyhýba sa ani ďalším témam, ako je vplyv peňazí na ľudí, priateľstvo s Jay Z-m, či vzťah k deťom. Záznam piesne si vypočuj nižšie.

Pre viac informácií zo sveta rapu sleduj Raporter

Domov
Zdieľať
Diskusia