Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2015, 12:20
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Potvrdené, automobilka Jaguar Land Rover bude vyrábať približne 300-tisíc vozidiel ročne na Slovensku!

TECH SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Za obrovskou investíciou potvrdzujúcou naše svetové prvenstvo v počte vyrobených vozidiel na počet obyvateľov , stojí tentokrát výroba luxusných automobilov.

O tom, že by automobilka Jaguar Land Rover postavila svoj nový závod na Slovensku sa špekulovalo už dlhšie. Posledné týždne však naznačovali to, že veľkolepá investícia nakoniec našu krajinu obíde, keďže v hre bolo aj susedné Poľsko, ktorého predstavitelia hovorili o vzniku fabriky na ich územi ako o hotovej veci. Dnešným dňom však vzájomné rokovania nabrali nový rozmer a karta sa očividne obrátila. A to v náš prospech. Obrovská fabrika, za ktorou stojí investícia s vyše 1,5 miliardy € a ročná produkcia približne 300-tisíc automobilov sa napokon predsa len vybuduje u nás, konkrétne v Nitre.
 
Voľba padla na Slovensko hneď z viacerých dôvodov, najmä vďaka našej dobre vybudovanej infraštruktúre, bohatej sieti dodávateľov a v neposlednom rade kvôli našej výbornej polohe v rámci Európy. Samozrejme, pred začatím výstavby bude predchádzať ešte viacero dôležitých rokovaní, pričom prvé vozidlo by malo z výrobnej linky vzísť v roku 2018. Na Slovensku tak prichádza už stvrtá automobilka, čiže nemalá investícia, ktorá predznamenáva množstvo nových pracovných miest rátaných v tisíckach a fakt, že si ešte viac upevníme status automobilovej veľmoci (i keď nie v pravom slova zmysle), keďze v celosvetovom meradle sme jednoznačným lídrom - okupujeme so značným náskokom prvú priečku v počte vyrobených vozidiel na počet obyvateľov. Presné modely, ktoré by sa mali u nás vyrábať zatiaľ nie sú známe, predpokladá sa však, že pôjde predovšektým o SUV-čka - Land Rover Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Evoque, Range Rover Sport a chystaný, úplne nový Jaguar F-Pace. 
 
Potvrdené, automobilka Jaguar Land Rover bude vyrábať približne 300-tisíc vozidiel ročne na Slovensku!
 

Pre viac fresh informácií zo sveta štyroch kolies sleduj AUTO.refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia