Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2015, 16:53
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

V roku 2019 bude Slovensko opäť hostiť Majstrovstvá sveta v hokeji

ŠPORT BRATISLAVA KOŠICE SLOVENSKO ŠVAJČIARSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

"Slovak Republic, Hockey Republic, play again!"

Ešte v septembri 2014 sa na netradičnom mieste - španielskom ostrove Tenerife konalo stretnutie IIHF, kde zástupcovia krajín mali možnosť prejaviť záujem o hosťovanie Majstrovstiev sveta 2019. V tom čase prejavili záujem len dve krajiny, a to Slovensko a Švajčiarsko. Obe následne podali oficiálne prihlášky a o víťazovi sa malo rozhodnúť až na májovom kongrese v Prahe, kde sa zároveň bude konať aj tohtoročný šampionát. Spolu so Švajčiarskom sme dostali za úlohu vypracovať prezentáciu a odovzdať ju do 10. januára 2015. Len dva dni po termíne sa Švajčiari rozhodli kandidatúru stiahnuť, respektíve preložiť na rok 2020. Slovensko sa tak stáva jediným kandidátom a je len otázkou času, kedy to budeme mať aj na papieri a budú môcť začať prvotné prípravy.

Určite si pamätáte na MS 2011, kedy sme si mali prvýkrát možnosť vyskúšať si organizáciu športovej akcie takého rázu. Odhliadnúc od výkonov našich reprezentantov dopadol šampionát veľmi dobre a v očiach svetového hokeja zaznamenal veľký úspech. Podľa informácií SZĽH by v roku 2019 by mali opäť ožiť dve najväčšie metropoly Slovenska, na západe Bratislava a na východe Košice. Musíme však ešte počať, kým všetko odobria kompetentní.

V roku 2019 bude Slovensko opäť hostiť Majstrovstvá sveta v hokeji
Domov
Zdieľať
Diskusia