Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2014, 12:53
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Boj o budúcnosť a slobodu, aj o tom bude začiatok konca pre Hunger Games (Preview)

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Katniss Everdeen sa stavia na čelo odboja proti Capitolu. Trápi ju ale omnoho viac vecí. Ako skončia Hunger Games?

Už 20. novembra k nám dorazí očakávaný prvý diel dvojdielneho záveru Hunger Games. Rovnako ako Harry Potter, Hobbit a Twilight, aj Hry o život pokračujú v nastolenom trende rozdelenia finálnej časti do dvoch filmov (dočkáme sa toho aj u Divergencie či tretích Avengerov). Mockingjay Part 1 dorazí čo nevidieť a Part 2 už o rok v zime. 

Boj o budúcnosť a slobodu, aj o tom bude začiatok konca pre Hunger Games (Preview)


O čom vlastne teda Mockingjay bude? Katniss (Jennifer Lawrence) má veľké problémy. Síce prežila aj druhé Hry o život a dostala rodinu do bezpečia, stáva sa však figúrkou v moci iných. Či chce alebo nie, jednoducho sa musí postaviť do čela odboja. Ľudia v nej vidia symbol slobody, bojovania a odhodlania, aké predtým žiaľbohu nikdy nezažili. Na čele odboja stojí Okrsok 13 a ich hlava President Coin (Julianne Moore), o ktorom sa doteraz ani nevedelo a vyzerá to, že ich členovia revolúciu plánovali už nejaký ten piatok. Capitol ale nenechá nič na náhodu a zrovná so zemou Okrsok 12, pričom umrú tisícky ľudí. A to Katniss privádza do zúfalstva. To ale nie je všetko. Jej priateľ, Peeta, je v rukách Capitolu a ako sa zdá, využívajú ho pre svoj cieľ rovnako, ako vedúci odboja Katniss. Aby toho nebolo málo, stále sa nevie rozhodnúť, či jej vyvolený je Peeta (Josh Hutcherson) alebo Gale (Liam Hemsworth - Thorov brat). 

Katniss bude pomáhať Haymitch (Woody Harrelson), Effie (Elizabeth Banks), Plutarch (Philip Seymour Hoffman), Beetee (Jeffrey Wright). Mnohých poteší stelesnený anjel Natalie Dormer z Game of Thrones. Ešte viac ľudí je ale zvedavých na to, ako štúdio vyriešilo problém s Hoffmanom. Ako iste viete, nie tak dávno navždy odišiel a po Universale (Paul Walker - F&F) má podobné, aj keď oveľa menšie problémy aj Lionsgate. Vyriešili to ale údajne tak, že bol jednoducho Seymour vymazaný zo scén, v ktorých sa mal objaviť a nahradili ho inou postavou. Nemali by sme sa dočkať žiadnych digitálnych nánosov jeho tváre na iného herca. 

Boj o budúcnosť a slobodu, aj o tom bude začiatok konca pre Hunger Games (Preview)


Mockingjay sa od prvých dvoch filmov bude výrazne líšiť. Neuvidíme Hunger Games. Uvidíme boj o život tisícok ľudí, uvidíme war zone, bojové pole plné vojakov Capitolu a odhodlaných ľudí plných nádeje. Akcia bude  megalomanskejšia, uvidíme viac výbuchov, viac smrti, viac osudovosti, viac plaču. Už nebudú ranení len hráči v hrách, nebezpečenstvo bude hroziť každej jednej postave, vrátane prezidenta Snowa. Z trailerov vieme, že Katnissino rozhodnutie nebude jednoduché, taktiež nebude bojovať bez záchrany Peetu. 

Režíruje Francis Lawrence (s Jennifer nemá žiadne rodinné puto), o scenár sa postarali Peter Craig (Affleckovo Mesto) a Danny Strong (Butler). Soundtrack zaobstará stále len 18-ročná hviezdička Lorde. Stihla už vydať aj titulnú skladbu spoločne s klipom. 

Hunger Games: Mockingjay uvidíme v kinách už 20. novembra, pričom si posedíme celé dva hodiny, kým sa dočkáme cliffhangeru. Čitatelia kníh už môžu veselo diskutovať o tom, kde sa asi film rozdelí, avšak prosím ich, aby nám to nevyspoilerovali. Ak nechcete byť ochudobnení o klipy, obrázky, spoty, trailery a vlastne o všetky informácie nielen o Hunger Games, klikajte na náš Filmkult.

Boj o budúcnosť a slobodu, aj o tom bude začiatok konca pre Hunger Games (Preview)

Domov
Zdieľať
Diskusia