Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. marca 2024, 14:48
Čas čítania 1:02
Veronika Ábelová

Známy youtuber a streamer Ninja oznámil, že má rakovinu. Zistili mu to na preventívnej prehliadke

Známy youtuber a streamer Ninja oznámil, že má rakovinu. Zistili mu to na preventívnej prehliadke
OSOBNOSTI INFLUENCERI OSOBNOSTI RAKOVINA SPRÁVY ZO SVETA ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Profesionálny hráč Fortnite sa na preventívnej prehliadke dozvedel, že má rakovinu kože v ranom štádiu. Na internete teraz robí osvetu a fanúšikov nabáda na prevenciu.

32-ročnému profesionálnemu youtuberovi a streamerovi Tylerovi Blevinsovi, známemu ako Ninja, diagnostikovali melanóm (zhubný nádor kože). Profesionálny hráč Fortnite to vyhlásil na platforme X. Kolegovia a fanúšikovia mu vyjadrili veľkú podporu. 

„Dobre, ešte stále som v šoku, ale chcem vás všetkých informovať. Pred niekoľkými týždňami som bol u dermatológa na každoročnej kontrole znamienok, ktorú mi aktívne naplánovala Jess,“ začal svoje oznámenie.

Počas preventívnej prehliadky si lekári na jeho koži všimli znamienko, ktoré mohlo signalizovať rakovinu. „Na spodnej časti chodidla som mal znamienko, ktoré mi chceli pre istotu odstrániť. Vrátilo sa to ako melanóm. Lekári sú však optimistickí, že sme ho zachytili v ranom štádiu,“ vysvetlil youtuber.

„Vedľa som mal ďalšiu tmavú škvrnu, takže mi dnes urobili biopsiu a odstránili väčšiu oblasť melanómu v nádeji, že pod mikroskopom uvidíme jasné nemelanómové okraje a budem vedieť, že sme ho dostali. Som vďačný, že sme to našli tak skoro. Prosím, berte to ako varovanie a choďte na kontrolu,“ uviedol na svojom profile.

Nebezpečné znamienka na skrytých miestach

Iní tvorcovia, jeho priatelia a fanúšikovia mu poslali mnoho odkazov na podporu. Streamer Madeyewlook mu napísal správu, v ktorej sa podelil o svoj vlastný príbeh. „Pred niekoľkými rokmi som mal melanóm na spodnej časti chrbta. Je to také desivé počuť,“ napísal.

Odporúčané
Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) 25. apríla 2024, 12:30

„Oblasti, na ktoré nedopadá slnečné svetlo a majú znamienka, treba obzvlášť sledovať. Vtipné je, že som si ho chcel dať odstrániť len preto, že bolo uprostred chrbta a privádzalo ma do šialenstva,“ opísal svoj príbeh.

Svoju podporu vyjadril aj komentátor elektronických športov Jake Lucky. „Som rád, že si to zachytil včas. Dúfam v to najlepšie,“ povedal youtuberovi.

Ninja
Zdroj: Adidas
Domov
Zdieľať
Diskusia