Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer
5. apríla 2023, 13:39
Čas čítania 1:23

Bývalý Putinov strážca opísal, ako sa šéf Kremľa chorobne bojí o svoje zdravie. Je na smrť vystrašený, stratil kontakt so svetom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Karakulov tvrdí, že Putin stratil kontakt so svetom a posledných pár rokov žije v informačnej bubline.

Bývalý blízky spolupracovník Vladimira Putina a príslušník Federálnej služby ochrany Gleb Karakulov tvrdí, že ruský vodca už nie je príčetný. Uviedol to po tom, ako z krajiny utiekol do Kazachstanu.

Z exilu označil Vladimira Putina za vojnového zločinca a svojim bývalým kolegom odporúča, aby sa neriadili jeho príkazmi. „Je na vás, aby ste toto šialenstvo veľmi rýchlo zastavili,“ odkazuje im.

Cení si len vlastný život

Karakulov tvrdí, že Putin stratil kontakt so svetom, posledných pár rokov žije v informačnej bubline a patologicky sa bojí o svoj život. „Cení si len svoj vlastný život a životy svojej rodiny a priateľov. Životy vašich rodín a priateľov ho nezaujímajú,“ cituje ho Daily Beast. Karakulov sa vyjadril aj k ruským občanom, ktorým odporúča, aby prestali sledovať kremeľskú propagandu o vojne.

V dlhom rozhovore pre The Dossier Center varuje, že dnešný Putin nie je zďaleka ten istý muž, s ktorým sa prvýkrát stretol v roku 2009.

Podľa Karakulova sa uzavrel pred svetom do informačného vákua a jeho pohľad na realitu sa tým zásadne skreslil. „Zdravý človek v 21. storočí, ktorý sa objektívne pozerá na všetko, čo sa vo svete deje, nehovoriac o tom, že dokáže aj predvídať vývoj aspoň v strednodobom horizonte, by nedovolil, aby k tejto vojne došlo,“ tvrdí.

Strach o zdravie

Roky práce pre Putina mu vraj otvorili oči a prvé náznaky o ruskom skreslení reality si všimol už v roku 2014 po zmanipulovanom referende o anexii Krymu. „Vtedy mi zablikala prvá kontrolka,“ povedal. 

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Bývalý blízky spolupracovník ruského prezidenta sa rozhovoril aj o Putinových zdravotných problémoch. Predpokladá, že plynú z jeho vysokého veku, no vraj nepočul o tom, že je nevyliečiteľne chorý. Ruský vodca sa však podľa Karakulova obsedantne obáva o svoje zdravie.

„Všetci v jeho okolí boli nútení dať sa zaočkovať. Absolvujú zdravotné prehliadky, sledujú svoj zdravotný stav a absolvujú aj pravidelné testy. Viem, že všetci prezidentovi asistenti absolvujú testy PCR niekoľkokrát týždenne,“ dodal Karakulov.

Domov
Zdieľať
Diskusia