Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
4. apríla 2023, 20:40
Čas čítania 0:36

Elon Musk zmenil logo Twittera na symbol kryptomeny dogecoin. Vďaka tomu jeho cenu náhle vystrelil nahor až o 30 percent

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Šéf sociálnej siete pritom v spojitosti s dogecoinom čelí žalobe.

Majiteľ Twittera Elon Musk neočakávane zmenil známe logo sociálnej siete na symbol kryptomeny dogecoin. Jeho hodnota následne nárazovo vzrástla o 30 percent, uvádza CNBC. Nie je to pritom prvýkrát, keď miliardár Musk navýšil hodnotu dogecoinu.

V roku 2021 napríklad na Twitteri vyhlásil, že jeho firma Tesla prijme dogecoin ako platidlo za časť tovaru. Cena kryptomeny vtedy vzrástla o zhruba 20 percent. Pre údajné manipulovanie s krpytomenou ho žaloval investor do dogecoinu menom Keith Johnson.

Ten od Muska požadoval 258 miliónov dolárov. Johnson tvrdí, že sa Musk zámerne snažil zvýšiť cenu dogecoinu iba preto, aby ju vzápätí nechal padnúť. Právnici Muska následne požiadali súd, aby 258-miliónovú žalobu za manipulovanie s hodnotou dogecoinu zamietol.

Musk po zmene loga Twittera cez svoj účet zdieľal meme obrázok. Vidno na ňom plemeno psa shiba inu, ktoré je symbolom dogecoinu, ako policajtovi predkladá doklad so starou fotografiou s logom Twittera.

Vľavo úvodné logo Twittera a vpravo hlavné menu.
Vľavo úvodné logo Twittera a vpravo hlavné menu. Zdroj: Twitter
Domov
Zdieľať
Diskusia