Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová
1. apríla 2023, 9:47
Čas čítania 0:42

VIDEO: Na účastníkov metalového koncertu padla strecha. Ničivé tornáda zasiahli viaceré štáty USA

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Desaťtisíce ľudí zostali bez prúdu po sérii ničivých tornád bez prúdu.

V meste Belvidere v štáte Illinois spôsobila silná búrka zrútenie strechy divadla, kde bolo počas koncertu okolo 260 ľudí. Tragédia si vyžiadala jednu obeť a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Šéf miestneho hasičského zboru Shawn Schadle uviedol, že päť ľudí je vo vážnom stave. Informuje o tom portál BBC aj TASR.

V piatok sa niekoľkými štátmi USA prehnala séria silných tornád, ktoré usmrtili najmenej štyroch ľudí. Štáty Arkansas a Missouri vyhlásili stav núdze. Desaťtisíce ľudí tam navyše zostali bez prúdu. Silné tornádo sa prehnalo aj hlavným mestom štátu Arkansas Little Rock, kde prevracalo autá, rozbíjalo strechy a rúcalo stromy. 

Guvernérka Arkansasu Sarah Huckabeeová Sandersová spresnila, že dve osoby zahynuli v meste Wynne a že jednu obeť potvrdil zástupca okresu Pulaski. Starosta štátneho hlavného mesta Little Rock Frank Scott mladší oznámil, že do tamojších nemocníc bolo prevezených takmer 30 ľudí.

Americké Stredisko pre predpoveď búrok hlásilo 43 incidentov spôsobených tornádami v šiestich štátoch USA. Americká Národná meteorologická služba (NWS) vydala varovania pred tornádami pre časti okolitých štátov Tennessee, Illinois a Iowa, ako aj pre niektoré oblasti Indiany, Kentucky a Ohia.

Domov
Zdieľať
Diskusia